-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Kőműves
-
Asszisztens
-
Értékesítő
-
takarító
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
karbantartó
-
Horgos Rakodó Teherautó-sofőr (CE)
2024. 11. 21
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Komissiózó / Rendelés ellenőr
2024. 11. 21
-
Teherautó sofőr (CE) Frigo disztribúció
2024. 11. 21
-
Tolóoszlopostargonca-vezető
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Cseresznyés sajttorta
Hozzávalók:
Tészta:
5 dkg vaj, 15 dkg omlós keksz, 1 evőkanál kukoricaszirup, vagy méz.
Töltelék:
35 dkg cseresznye, 22 dkg cukor, 50 dkg natúr krémsajt, 1 evőkanál kukoricakeményítő, 2 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja, 2 evőkanál tejföl.
A cseresznyés sajttorta elkészítése:
Magozzuk ki a cseresznyét (használhatunk mélyhűtöttet is), tegyük egy lábasba, szórjunk rá körülbelül 8 dekányi cukrot, majd lassú lángon, állandóan kevergetve főzzük negyed órán keresztül. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni. Tegyük az összetört kekszet egy konyhai gyorsvágó gépbe, majd kapcsoljuk be és zúzzuk össze. Hagyjuk a gépben, öntsük hozzá az olvasztott vajat, a szirupot, majd kapcsoljuk be egy pillanatra ismét, hogy jól összedolgozza. Szórjuk a vajas kekszet egy 20 centi átmérőjű kerek lecsatolható oldalú tortaforma aljára (érdemes a forma aljába belevágni egy ív sütőpapírt), majd kezünkkel egyengessük el simára. Kanalazzuk a krémsajtot egy tálba, üssük rá a tojásokat, tegyük hozzá a vaníliás cukrot, a keményítőt. Szórjuk rá a maradék cukrot, és tegyük bele a tejfölt. Kézi habverővel jó alaposan dolgozzuk össze, majd kanalazzuk a felét a kekszmorzsával kibélelt formára. Simítsuk el a tetejét, majd pár szemet tegyünk rá a cukorszirupos cseresznyéből. Fedjük be a maradék sajtos krémmel, egyengessük el a felületét simára, majd forró sütőben 150 fokon körülbelül 40-45 percig süssük.
Ha elkészült hagyjuk kihűlni, utána vágjuk cikkekre, tetejére kanalazzunk a cukros cseresznyéből. Friss mentaággal díszíthetjük.
Zabpelyhes-meggyes sütemény
Hozzávalók:
(1 pohár = 250 ml): 1,5 pohár liszt, 2 ml szódabikarbóna, 2 pohár zabpehely, 1 pohár barnacukor, 1 pohár margarin, 1 csomag vaníliás cukor, 60 dkg meggy, 4 evőkanál keményítő, 2 teáskanál őrölt fahéj, 2 evőkanál mandulalikőr, 150 g cukor, 2 evőkanál citromlé.
A zabpelyhes-meggyes sütemény elkészítése:
A meggyet saját levében a cukorral, a citromlével, a fahéjjal feltesszük főni, mikor forr, vízzel elkevert keményítővel besűrítjük (sűrű szószt készítsünk), majd a tűzről levéve ízesítsük likőrrel. A tészta alapanyagait egy nagy tálba tesszük és összedolgozzuk, forgácshoz hasonló tésztát fogunk kapni. Kivajazott és lisztezett közepes tepsibe tesszük a tészta 2/3-át, kézzel egy kicsit lenyomjuk. Erre öntjük a meggyszószt, majd a tészta másik felét is rászórjuk. 170 fokon 20-25 percig sütjük. A tetejét felszeletelés után tejszínhabbal díszithetjük.