
A narancsról tudjuk, hogy nagyon jó ízjavító, gyomorerősítő, emésztést serkentő, étvágyjavító és vértisztító hatású. De talán azt még nem, hogy milyen finom a naranccsal készült lepény, amit most ajánlunk!
A narancslepény receptje
Hozzávalók:
- 7 tojás
- 5 dkg reszelt citromhéj
- 14 dkg vaj
- 1 dl narancslé
- 20 dkg cukor
- 5 dkg kakaópor
- 14dkg liszt
A narancslepény elkészítése
7 tojásfehérjét kemény habbá verünk. 4-5 dkg reszelt friss narancshéjat, 14 dkg vajat, 1 dl narancslevet 20 dkg cukorral habosra keverünk. 5 dkg kakaóport, és 14 dkg lisztet összevegyítünk, ezt hozzáadjuk a fele habhoz, jól összekeverjük, a másik fele habot pedig könyedén hozzávegyítjük. Egy kisebb zsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk, forró sütőbe tesszük, lassú tűznél megsütjük (160 C-os). Ha megsült, melegen csokoládé mázzal bevonjuk. Ujjnyi szeletekre vágjuk.