-
Asszisztens
-
karbantartó
-
Óvodapedagógus
-
Kőműves
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
takarító
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Takarító - Dunakeszi
2024. 11. 22
-
Intézeti titkár
2024. 11. 22
-
Fémipari összeszerelő
2024. 11. 23
-
Hegesztő_villanyszerelő - Külföld
2024. 11. 23
-
Project koordinátor - Dél-Dunántúl
2024. 11. 23
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Készítsünk nektarinos csirkesalátát!
Ha már unjuk a nektarint gyümölcsként, akkor együk főfogásként, hússal:
Nagyon praktikus kettő az egyben-fogás: a hús miatt főételnek számít körettel, a nektarin édessége és gyümölcs-mivolta révén pedig rögtön desszert is. A csirkehús alacsony zsírtartalmú húsféleség, így diétázók is nyugodtan fogyaszthatják, szinte bárhogyan elkészíthető és könnyen beszerezhető. Köretként a gyümölcs is jól illik hozzá, bár ezt annak, aki még nem próbálta, talán elég nehéz elhinni. Sokan ragaszkodnak a hagyományos hús-zöldség-rizs felálláshoz, pedig sokat veszít, aki nem elég elszánt, hogy kipróbálja a gyümölcsös fogásokat! A recept nem túl bonyolult, nem kell órákat a konyhában gályázni, pláne, ha előre zacskózott salátakeveréket használunk. Persze ha unatkoznánk, akkor ízlés szerint magunk is szeletelhetünk és apríthatunk salátakeveréket.
Nektarinos csirkesaláta melegen
Hozzávalók:
- 3 ek olívaolaj
- 35 dkg csirkemell
- 2 zacskónyi (körülbelül 0,5 kg) salátakeverék összetépkedve
- 4 db nektarin
- 1 csomag újhagyma
- 1 édes piros paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- Só, bors
- Provance-i fűszerkeverék (kakukkfű, rozmaring, bazsalikom, majoránna, köménymag, zsálya, levendula)
- balzsamecet
Egy közepes tálban keverjünk össze egy kanálnyi olívaolajat a fűszerkeverékkel, sóval, borssal. A csirkét vágjuk apró darabokra és forgassuk meg a fűszeres olívaolajban alaposan, úgy, hogy jól beborítsa a fűszer a husikák felületét. Közepes tűzön melegítsük fel a maradék olajat, szórjuk bele a hagymákat és a piros paprikát, és a csirkét se hagyjuk ki. Nagyjából 6-8 perc alatt a hús és a zöldségek összepárolódnak. Nem kell vele sokat foglalkozni, de azért néha pillantsunk rá, forgassuk át! Ha elkészült, locsoljuk meg balzsamecettel, majd egyesítsük a salátakeverékkel, a feldarabolt nektarinnal és azon melegében tálaljuk!