Együk sok görögdinnyét, ha jót akarunk testünknek! Sokan nem tudják, hogy a paradicsomot értékes táplálékká tevő likopin a görögdinnyében is nagy mennyiségben előfordul. Hogyan tartja egészséges egyensúlyban szervezetünk működését? RÉSZLETEK
A két legnépszerűbb citrusféle: mandarin és narancs Sokan összekeverik a mandarint a naranccsal. Ok, citrusféle, meg sárga is, de azért nem ugyanaz... RÉSZLETEK
Az idén hetekkel korábban kezdődhet a szőlő szüret A szőlő csaknem mindenhol megfelelő állapotú, így mennyiségben és minőségben is jó évet várnak a termelők 2018-ban. RÉSZLETEK
Gondolnád, hogy ennyire egészséges a cseresznye? Májusban már ehetünk cseresznyét, persze a főszezon kicsit később jön, de a korai fajtákat már ekkor csemegézhetjük! Tegyük is, mert roppant egészséges! RÉSZLETEK
Ne dobjuk ki a narancshéjat, készítsünk belőle narancslikőrt! A mindenki által ismert és kedvelt gyümölcsnek, a narancsnak a megszárított külső héja (Aurantii cortex) szolgáltatja a közkedvelt aromájú ízesítőt, melyet különböző édességek, cukrászati termékek és likőrök készítésénél használnak fel. A kereskedelemben kétféle - édes és keserű - változatban kapható, aszerint, hogy mire akarjuk felhasználni. RÉSZLETEK
Hogy kerül az alma az asztalra? Bár hazánkban is egyre népszerűbb a tudatos vásárlás, kevesen tudják, hogy milyen utat jár be a gyümölcs, a magtól a kerten át az asztalunkig. RÉSZLETEK
Magyar földbe magyar kivit? Igen, termesszünk kivit! Déligyümölcs, Új-Zélandon őshonos, és importálni kell – nagyjából ennyit tud az átlagember a kivi pedigréjéről. Kínából ered, jó a téltűrése, és a mérsékelt égövön is megél – írják a jobb szakkönyvek. Kis igényű, kiváló adottságú növény, ami Magyarországon is haszonnal termeszthető – mondja Varga János, aki nemcsak gyakorolja, hanem lelkesen tanítja is a kiviművelés tudományát. RÉSZLETEK
Hogyan tároljuk az almát, hogy friss és ép maradjon? Egy-két jól termő almafa képes egy öttagú családot akár egész ősszel és télen ellátni vitaminban gazdag gyümölccsel. Fontos, hogy amit nem tudunk frissen, az éréskor megenni, azt a lehető legtökéletesebben el tudjuk tárolni. RÉSZLETEK
Ingyen almakostoló 7 áruházláncnál Minőségi magyar alma fogyasztására buzdítanak az áruházláncokban, ugyanis jelentősen lecsökkent az elmúlt években az egy főre jutó almafogyasztásunk. Helyszínek és időpontok. RÉSZLETEK
Különleges receptek dióból, amiket érdemes kipróbálni Diófasírt, dióleves, diótej mind különlegesség teljesen hétköznapi alapanyagokból, amit mi magunk is kipróbálhatnánk. Vegetáriánusok is ajánlott! RÉSZLETEK
Mit kell tudni a császárpingvinről? Elég ránézni egy kis totyogós pingvinre ahhoz, hogy azonnal mosolyora húzódjon a szád. Az alábbi cikkben a császárpingvinről tudhatsz meg néhány információt. RÉSZLETEK
Macska ápolása helyesen: szőr, fog, fül, szem, karom Hogyan kell ápolni a macskánk szőrét, hogyan tisztítsuk a fülét és a szemét? Válaszok a cikkben! RÉSZLETEK
Megrendezik a 24. Vadlúd Sokadalmat Tatán Tatán, az Öreg-tó partján november utolsó napjaiban rendezik meg a 24. Vadlúd Sokadalmat. RÉSZLETEK