-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Kőműves
-
Óvodapedagógus
-
takarító
-
karbantartó
-
Értékesítő
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Takarító - Dunakeszi
2024. 11. 22
-
Intézeti titkár
2024. 11. 22
-
Senior Business Analyst - Budapest, XIII. kerület
2024. 11. 23
-
Junior épületgépész mérnök
2024. 11. 22
-
Könyvelő
2024. 11. 22
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A pisztácia összetevői
A pisztácia osztályozása és tárolása
Az üzletekben egész évben, több formában kapható: héjastól vagy meghámozva, sós, sült, vagy édesített változatban. Próbáljuk megvásárolni feldolgozatlan állapotban. Leggyakrabban vákuum-zsákokban vagy ömlesztve kerül értékesítésre.
A diószerű pisztácia fehéres színű, egészséges a kérge, kompakt, egységes méretű, erős és kemény tapintású. Nem lehet repedt, penészes, pöttyös és nem lehet avas szaga.
A pisztáciát héjában száraz, hűvös helyen több hónapig is lehet tárolni, míg héj nélkül vákuum tartályban, a hűtőben kell tartani, hogy elkerüljük az avasodást.
A pisztácia konyhai felhasználása
Általában eredeti formájában kerül fogyasztásra, meg lehet törni kézzel. Lehet sütni, sózni vagy édesíteni. Nagyon erős aromája van. A baklava egy speciális török étel, amely tört pisztáciából, mandulából és dióból készül, amit aztán sziruppal édesítenek. A sült vagy tört pisztácia nagyon finom salátákra, desszertekre, jégkrémekre, kekszekre, édességekre és süteményekre szórva. A felvágott pisztácia nagyon ízletes, ha salátához adjuk hozzá. Ez a mogyorófaj Délkelet-Ázsia lekedveltebb ételei közé tartozik.
Főbb összetevői | Tápérték | Ajánlott napi bevitel százaléka |
Energia Szénhidrát Fehérje Összes zsírok Koleszterin Fiber |
557 Kcal 27.97 g 20.60 g 44.44 g 0 mg 10.3g |
29% 21.5% 37% 148% 0% 27% |
Vitaminok | ||
Folsav Niacin Pantoténsav Piridoxin Riboflavin Tiamin A-vitamin C-vitamin E-γ-vitamin |
51 mcg 1.3 mg 0.520 mg 1.7 mg 0.160 mg 0.870 mg 553 IU 5 mg 22.60 mg |
13% 8% 10% 131% 12% 72.5% 18% 8% 150% |
Elektrolitok | ||
Nátrium Kálium |
1 mg 1025 mg |
0% 22% |
Ásványok | ||
Kálcium Réz Vas Magnézium Mangán Foszfor Szelén Cink |
107 mg 1.3 mg 4.15 mg 121 mg 1.2 mg 376 mg 7 mcg 2.20 mg |
11% 144% 52% 30% 52% 54% 13% 20% |
Fito-tápanyagok | ||
Béta-karotin Beta Crypto-xanthin Lutein-zeaxanthina |
332 mcg 0 mcg 0 mcg |
__ __ __ |