-
karbantartó
-
Értékesítő
-
Asszisztens
-
takarító
-
Kőműves
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Óvodapedagógus
-
Horgos Rakodó Teherautó-sofőr (CE)
2024. 11. 21
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Komissiózó / Rendelés ellenőr
2024. 11. 21
-
Teherautó sofőr (CE) Frigo disztribúció
2024. 11. 21
-
Tolóoszlopostargonca-vezető
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Az őszibarack osztályozása és tárolása
Az őszibarack szezon májustól októberig tart, de a gyümölcs egész évben fogyasztható. Az üzletekben, vásárláskor próbáljuk meg kiválasztani a legszebb színűeket, azokat, amelyeknek a héja még fehéres, ami bizonyítja, hogy frissen szedettek. Kerüljük a túl puha, törött gyümölcsöket. Az érett barackoknak kellemes aromájuk van, és érintéskor is megőrzik szilárdságukat.
A kifejlett keményebb őszibarackokat szobahőmérsékleten kell tárolni, amíg teljesen beérik. Az érési folyamatot etilén használatával gyorsítani lehet, akárcsak a banán esetében. Szerencsére itthon nem használják ezt a módszert.
A nagymennyiségű érett gyümölcs hűtőszekrényben tárolható, ám, hogy teljességében élvezhessük jellegzetes aromájukat, fogyasztás előtt ajánlatos a barackokat szobahőmérsékleten tartani.
Az őszibarack konyhai felhasználása
Fogyasztás előtt mossuk meg jól hideg vízzel! Az őszibarackot ajánlatos egészében, a héjával együtt fogyasztani. Ha azonban nem szeretjük, a védőréteget el lehet távolítani egy késsel, és két egyenlő részre vágva a mag is kivehető a közepéből.
Tálalási javaslatok
- Kiváló gyümölcssalátákhoz
- Felhasználható koktélok készítéséhez szőlővel, ananásszal, cseresznyével és szilvával párosítva.
- Használatos palacsintákhoz, desszertekhez, dzsemekhez és zselékhez.
- Felhasználható különböző hagyományos receptekhez is.
Főbb összetevői | Tápérték |
Javasolt napi bevitel százaléka |
Energia Szénhidrát Fehérje Zsírtartalom Koleszterin Rost |
39 Kcal 9.54 g 0.91 g 0.25 g 0 mg 1.5 g |
2% 7% 1.5% 1% 0% 4% |
Vitaminok |
||
Folsav Niacin Pantoténsav Pyridoxina Riboflavin Thiamina A-vitamin C vitamin E vitamin K vitamin |
4 mcg 0.806 mg 0.153 mg 0.025 mg 0.031 mg 0.024 mg 326 IU 6.6 mg 0.73 mg 2.6 mcg |
1% 5% 3% 2% 2.5% 2% 11% 11% 5% 2% |
Elektrolitok | ||
Nátrium Kálium |
0 mg 190 mg
|
0% 4% |
Ásványok | ||
Kalcium Réz Vas Magnézium Mangán Foszfor Cink |
6 mg 0.068 mg 0.25 mg 9 mg 0.61 mg 11 mg 0.17 mg |
0.6% 7.5% 3% 2% 3% 2% 1.5% |
Fito-tápanyagok | ||
Béta-karotin BetaCrypto-xantin Lutein-zeaxanthina |
162 mcg 67 mcg 91 mcg |
__ __ __ |