-
Asszisztens
-
takarító
-
Óvodapedagógus
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
karbantartó
-
Értékesítő
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Ez volt az első év, hogy a ribizli hamarabb beérett, mint a málna, de végére azért egy részük összeérik, és készítjük a kedvenc málna-ribizli zseléket - meséli lelkesen egy olvasónk, akinek bevált receptjeit megosztjuk most az Édenkert.hu magazinban is.
Málna-ribizli zselé recept
Lehet próbálgatni a két gyümölcs arányát-40-60-50-50% / mi már egy alkalommal fekete szeder + málnából is készítettük, ekkor 35% szeder, a többi málna.
Ribizlit csumázzuk, lehet villával. Mossuk, átpaszírozzuk. Ha meg szeretnénk úszni a paszírozást, akkor a gyümölcsöket rövid ideig pároljuk -víz nélkül-, míg a szemek kissé összeesnek. A sűrű levet 10-15 percig forraljuk állandó kevergetés közben, 60 dkg cukrot hozzá adva a lé kilójához.
Próba: kis porcelán tányérkára kiskanálnyit kiveszünk, ha hamar kikocsonyásodik, akkor jó. Üvegbe merjük, az üveg fedelére kis alkoholt öntünk, így fertőtlenítjük teljesen. A kész üvegeket fordítva meleg dunsztba tesszük -ruhával letakarva- mintegy 2 nap múlva kihűl, mehet a"spájzba" .A színe gyönyörű, íze ugyancsak, felhasználása aprósütemény két oldala közé, palacsintába, császármorzsára /smarnira/, piskóta tekercsbe, vajas kalács szeletre, vagy vajas kenyérre kenve, natúr joghurtba keverve, stb. Nyitottunk ki már elfeledett 2-sőt 3 éves üvegeket, tökéletes voltak minden szempontból.
Málna-piros ribizli hab
4 adaghoz
Friss gyümölcsből vegyünk összesen 20 dekát, vegyesen vagy külön-külön ízlés szerint. Ha zavaróak a magok, érdemes a gyümölcsöt előbb átpaszírozni, majd így dolgozni vele tovább.
1 tojásfehérje, 5 deka cukor ( Ha csak ribizliből készülne lehet kissé több cukrot hozzá tenni)
Kemény habbá verjük a fehérjét, majd hozzákeverjük a gyümölcspépet. Elkészítési idő nem több 15 percnél.
Mi olykor télen, kora tavasszal- az előző év mélyhűtött gyümölcséből
Nagyanyám 1900-as évből származói ribizlibor receptje
Molnár István Mihály és felesége Jutka-Gellérthegy
1972 óta csinálom a kertet egy elvadult dzsungelből, ma erősen rovar, madár és sünbarát. Az utóbbi években 3x indultam Újbuda versenyén, kétszer lettem I. helyezett a nagykategória vegyesben, egyszer II. -pedig már túlléptem a 75-öt. Egy tortával nyertünk Család-barát versenyt, 700 induló volt a kategóriában. Idén a Legszebb kertek Budapest 2020 versenyén indulok felkérésre. Molnár István, ny.dipl.biológus-növvéd. szakmérnök |
Gratulálunk a kitartásához és köszönjük a recepteket és a fotókat!