-
Értékesítő
-
sofőr
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
karbantartó
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Óvodapedagógus
-
Kőműves
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Eladó | Szolnok
2024. 12. 02
-
IT data engineer
2024. 12. 02
-
Minőségellenőrzési munkatárs
2024. 12. 03
-
Könyvelő gyakornok
2024. 12. 03
-
Játékbolti kisegítő
2024. 12. 03
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A törpe Yellow Delicious almafa bemutatása
- Az ország egyik legnépszerűbb almafajtája
- Rekordidő alatt terem organikus almákat
- Ellenálló a betegségekkel szemben
Ez a gyorsan növekvő alma a tökéletes fa a türelmetlen almaszeretők számára... mert nem kell sokat várni a gyümölcsökre.
Még organikusan is tudsz Yellow Delicious vagyis sárga, édes almákat termeszteni... ami azt jelenti, hogy nem kell a növényvédő szerekkel bajlódnod. Csak letéped őket az ágról, gyors harapnivalóként.
A vékony héjuknak köszönhetően könnyen haraphatóak. Zamatos ízének köszönhetően ez az ősz egyik kedvenc gyümölcse.
A Yellow Delicious alma kiváló tárolásra. Csak takarítsd be ameddig friss, és hónapokon keresztül nassolhatsz. Könnyen termeszthető, és ellenálló a betegségekkel szemben.
Általában párban ültetik, hogy beporozzák egymást. Ez a beporzás arra serkenti a fáidat, hogy több gyümölcsöt termeljenek! Párosítsd a Yellow Delicious fát Gala-val, Red Fuji-val vagy Granny Smith-szel.
Fontos olyan fákat venned, amiket már megmetszettek, olyan kertészetekből, amelyek értenek a fiatal fák metszéséhez. Így több ága lesz a fáidnak. Több ág, több gyümölcsöt, korábbi termést és egészségesebb fát jelent.
A legtöbb kertészet magasabb, vékonyabb, ágak nélküli törzseket árul. Évekbe telhet, míg ezek gyümölcsöt teremnek, és általában nem olyan termékenyek mire megnőnek.
A Yellow Delicious fák úgy vannak nevelve, hogy elágazó legyen a struktúrájuk. Ez a folyamat több munkát, és egy évvel több várakozást jelent, de drámai a különbség, amit utána tapasztalsz.
Vékony héjának köszönhetően könnyű beleharapni |
Hogyan ültessük el őket?
1. Lépés - Ásd ki a gödröt
Napos, jó vízelvezetésű talajba ültesd őket. Áss a gyökér átmérőjénél kétszer nagyobb, és 30 centivel mélyebb gödröt, majd lazítsd meg a gödör falait, hogy a növény könnyebben verjen gyökeret.
2. Lépés - Helyezd el a fát
Helyezd a fát a kiásott gödörbe. A földlabdának nagyjából 2,5 centivel a föld felett kell lennie. Következő lépésként terítsd szét a gyökereket a gödörben, majd ellenőrizd, hogy a fa egyenesen álljon. Ha van egy oldala, amit kedvelsz, akkor fordítsd úgy a fát, hogy azt az oldalát lásd.
3. Lépés - Tömd vissza a gödröt
Miközben visszatömöd a lyukat, öntsél a földhöz vizet, hogy eltávolítsd a levegőt. Az ültetés után öntözd meg újból. Használj 5-7 cm-es talajtakarót, mert az segít a nedvesség egy részének a megtartásában.