Keresett kifejezés: “”

Cikkek (7271)

5302. Vértetűk és csigák a kertben

Ha fehér vattacsomókat látnak az almafa ágain, a kéregrepedésekben vagy a metszési sebeken és piszkosvörös „véres” lesz az ujjuk a szétkent telepek váladékától, akkor biztosak lehetnek abban, hogy a vértetvek telepedtek meg a fáikon.

5303. Különleges pálinka-alapanyagokat kutattak a Szent István Egyetem végzősei

Gondolta volna, hogy magas minőségű pálinkát díszítő vagy sövényalkotó növényfajták gyümölcsterméséből is lehet készíteni? Hallott már a Nógrádikumként ismert borzag pálinkáról? Akinek érdeklődését felkeltették az előző kérdések, annak a Szent István Egyetem (SZIE) budapesti Élelmiszertudományi Karán, szeptemberben új évfolyammal induló Pálinkamester-képzése kínál nagyszerű lehetőséget a pálinkával kapcsolatos ismeretek elsajátítására.

5305. Mitől olyan különlegesek a magyar borok?

A magyar szeszes italok közül kiemelkedő népszerűségnek örvendenek a borok. Ennek oka, hogy a hazai borok rendkívül sokszínűek, köszönhetően a remek termőterületeknek és a megfelelő éghajlatnak. Nálunk a könnyed pezsgőtől a testes vörösborokig szinte mindegyik fajta megtalálható.