686. Fatörzs meszelése: így állj neki, mert ezt sokan elrontják!
A régi öregek fehérre meszelték a fák törzsét. Ez volt az oka.
A régi öregek fehérre meszelték a fák törzsét. Ez volt az oka.
A talajtakaró olyan, mint az ágytakaró: esztétikus és praktikus egyben. Hogyan használjuk gyomok ellen? Hasznos tanácsok kerttulajdonosoknak!
Hogyan védekezzünk a téli fagy ellen? Néhány fontos alapszabály betartásával és pár őszi óvintézkedéssel megvédhetjük kerti növényeinket.
A Magyar Mezőgazdasági Múzeum decemberben színes programsorozattal várja látogatóit.
Ezen a hétvégén megnézhetjük a virágkötő trend legújabb alkotásait a Néprajzi Múzeumban. Bemutatjuk a legszebb adventi koszorúkat és karácsonyi térkompozíciókat.
Nem érdemes addig várni, a februárban megmetszett hibiszkusz dúsabb bokrosodásra készteti a növényt. Tavasszal érdemes átültetni, majd májustól rendszeresen locsolni, trágyázni és világos helyre állítani. Ha ezeket biztosítjuk akár egész nyáron át virágozni fog.
A növény: Sávos dracéna (Dracaena deremensis). A sávos bunkóliliomnál leírt ujaldonságok rá is vonatkoznak, de annál valamivel ellenállóbb fajta.
A hó súlya alatt sok örökzöld bokor és fa ágai lerepednek, letörnek, ezért a rájuk nehezedő szilárd halmazállapotú csapadéktól meg kell szabadítani őket. Ez történhet rázogatással vagy seprővel ütögetéssel. Ha az örökzöldek alatt a hó felhalmozódik és az enyhébb idők beálltával a talajba szívódik, az segíti a növények tavaszi vízellátását. Veszélyes az ónos esők nyomán kialakult jégpáncél, amely megakadályozza az örökzöldek lélegzését; ezt gondosan és minél előbb le kell veregetni a fenyők, a tiszafák, a tuják felületéről.
Márciusban messe vissza a fácskát. A csúcs alatti rügyek ki fognak hajtani és belőlük oldalágak alakíthatóak ki. A cserepes növényt májusban állítsa a szabadba, napos, széltől védett helyre. Itt nyaralhat öntözés és táplálás mellett szeptember végéig, amikor védett, fagymentes téli szállásra kell vinni.
Azt, amely két, vagy több fajtájú, évjáratú must, ill. borházasítása útján keletkezik és benne speciális íz,-illat és zamatanyagok alakulnak ki. Ilyen többek között a bikavér is.