Keresett kifejezés: “”

Cikkek (7271)

1676. Hívatlan vendég 10 perces felfújt receptje

Maga a felfújt (soufflé, szufflé) tulajdonképp kis tálkákban sülő finomság, egyenesen Franciaországból. Az eredeti felfújt elkészítése nem is annyira egyszerű, mert elég egy elvétett pillanat és már nem is felfújt többé, csak egy tálkában szervírozott piskóta tészta. Ha a gall finomságot nincs időnk elkészíteni, mert hirtelen kéne valamit alkotnunk, akkor kiváló tipp a hívatlan vendég felfújt. mindjárt megmutatjuk, miért!

1677. Pázsit vagy gyep? Melyiket válasszuk a kertünkbe?

Az összefüggő zöld szín a kertünkben nem csak a szemünket gyönyörködteti, de othont ad a fáinknak, cserjéinknek, a virágágyainknak. A pázsitban helyezhető el az úszómedence, a kerti tó, a pihenő. Egyetlen hátránya, hogy gondos ápolást kíván. A gyep a párologtatásával fokozza a környezet levegőjének a páratartalmát, megköti a port, szabályozza a hőmérsékletet, sőt még a zajt is csökkenti. De mi a különbség a pázsit és a gyep között?

1678. Hogyan alakítsunk ki lugast a kertünkben?

A lugasunkat tehetjük a bejárathoz, de kerti pihenőnk fölé is, esetleg térelválasztó funkciót is elláthat a terasz és a kert között, vagy a kert két részében. A bejáratunkhoz helyezett lugasnál ügyelni kell arra, hogy a kialakítás megfelelő szélességű legyen. Pergolával pedig egész útvonalakat is befedhetünk, gyönyörű, hűs sétánnyá alakul a növények fejlődésével.

1680. Ezek a legjobb padlizsánfajták

A padlizsán népies nevei: kék paradicsom, török paradicsom, tojásgyümölcs egyre kedveltebb zöldségféle hazánkban. Főleg házikertben termesztjük, lássuk, ennek trükkjeit!