Keresett kifejezés: “”

Cikkek (7271)

1691. Húsvét után - Piaci árak

Sült cékla sajttal: 500 g friss cékla, 2 ág rozmaring, 8 ág kakukkfű, só, bors, 8 ek olívaolaj, 40 g fenyőmag, 150 g feta sajt, 2 ek. fehérborecet, 2 ek. balzsamecet. A céklákat megmossuk, de nem hámozzuk meg, így könnyebb sütni. Szárazra töröljük, és egy jénai tálba helyezzük. A rozmaringágakat és a kakukkfűleveleket kisebb darabokra vagdossuk, és a céklák tetejére szórjuk. A tetejükre olívaolajat locsolunk és kevés sót szórunk. 200 C-ra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. A fenyőmagokat egy száraz serpenyőben megpirítjuk. A megsült céklákat meghámozzuk, s vékony szeletekre vágjuk. Egy nagy tányérra kirakjuk. A fetasajtot kis kockákra vágjuk, a cékla tetejére szórjuk. A szószhoz az alapanyagokat összekeverjük, s a salátára locsoljuk. Az egészet pirított fenyőmagokkal megszórjuk.

1693. Süssünk diétás gyümölcstortát!

A diétás gyümölcstorta elkészítése két szempontból is könnyű: egyrészt, mert könnyen elkészíthető, másrészt, mert könnyű a tésztája. Nem tartalmaz sok kalóriát és garantáltan nagyon finom!

1695. Minestrone leves - gyors verzió

A minsetrone könnyű és vitamindús zöldségleves. Egy igazi minestronéba gyakran belekerül a zöldbab, a borsó, és a cannellini bab, de még a brokkoli is. A mi receptünk a "gyors verzió", ami praktikus és ígérjük, ízre is ugyanolyan finom, mintha mondjuk Olaszországban, egy kis Trattoriában fogyasztanánk.