1721. Készítsünk köretnek fűszeres rizsgolyót!
A fűszeres rizsgolyó kiváló és nagyon könnyen elkészíthető étel. Mivel zöldségekkel készül, ezért önállóan is megállja a helyét, de nagyszerű húsok, saláták és halételek kísérőjeként is.
A fűszeres rizsgolyó kiváló és nagyon könnyen elkészíthető étel. Mivel zöldségekkel készül, ezért önállóan is megállja a helyét, de nagyszerű húsok, saláták és halételek kísérőjeként is.
A citromos csirke frissítő és könnyű étel. Emellett elkészíteni sem nagy ördöngősség. Fél óra alatt zamatos, tavaszi ízt varázsolhatunk a konyhaasztalunkra!
A takácsatka által fertőzött leveleken apró szívogatásnyomokat láthatunk, a levelek fonákán pókhálószerű szövedék található. Gyors munkát végez, képes teljesen elpusztítani a megszállt növényt. Ezért fontos felismernünk, hogy mikor van takácsatka fertőzéssel dolgunk.
A rózsameténg (Catharanthus roseus) fagyérzékeny egynyári félcserje. Az erdeinkben honos, és a talajtakaró félcserjeként ültetett kis és nagy meténg (Vinca) rokona. Gyógyhatását az orvostudomány már évtizedek óta vizsgálja.
Spagetti póréhagymaszósszal: 1 póréhagyma, 400 g spagetti, 1/2 csokor bazsalikom, felaprítva, 2,5 dl tejszín, 1 zöldségleveskocka, 1/2 dl száraz vermut, 1/2 citrom lereszelt héja, 1/2 dl citromlé, 3 tojássárga, bors, só. A póréhagyma külső részét eltávolítjuk, a végét levágjuk, megmossuk, vékony karikákra felszeljük. A spagettit megfőzzük, a tejszínt, a zöldségleveskockát, a citromlét egy kisebb fazékban folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Hozzáadjuk a vermutot és a citromlét. Röviddel a tészta főzési idejének lejárta előtt, a póréhagymát hozzáadjuk és együtt tovább főzzük. A tejszínes szószból elveszünk 2-3 evőkanállal, s azt a felaprított bazsalikommal és a tojássárgákkal elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk és a tejszínes szószba öntjük. A szószt ezután már csak felmelegítjük. A póréhagymás spaghettit leszűrjük, lecsepegtetjük, a szósszal elkeverjük, és tálaljuk.
Üdvözlöm! Azt javaslom, hogy várjanak árpilisig, májusig a füvesítéssel és addig is rendszeresen fújják totális gyomirtóval, amint kihajtanak a hajtások, mert azt hiszem lesz még belőlük bőven!
Kedves Betty! Próbálja átültetni, laza jó vízgazdálkodású földbe, mégpedig úgy, hogy egy rész virágföld és egy rész rostos tőzeg keverékéből álljon az új talaj. A régi földet óvatosan fejtse le a gyökerekről, de ne teljesen és 2-4 cm-el nagyobb cserépbe ültesse át a növényt, és tegye kicsit melegebbre. Szerintem a tömött régi talaj és a lehetséges pangó víz lehet az oka a levél sárgulásnak.
Tisztelt kérdező! Az orchidea magvetés alapfeltétele egy steril laboratórium a magok előkészítéséhez és mesterséges táptalajba vetéséhez, majd később a tűzdelésükhöz. A kettő közötti időszakot viszont üvegben, légmentesen lezárva, adott hőfokon és megfelelő mesterséges fénnyel megvilágítva töltik. Minden feltétel teljesülése esetén úgy 11-16 hónap múlva kiültethetők az üvegből, de az már egy újabb macera. Üdv
Kedves Olvasónk! Oldalunk nem foglalkozik növények árusításával. A nagyobb virág- és növényüzletek oldalain ajánlott szétnézni. A következő holnapon is megnézheti: http://www.bakker-holland.hu/
Kedves Papp Levente! Valóban ezek a növények nem túlzottan kedvelik a Nitrogén gazdag termőhelyet, de a többi növény nagyon meg hálája, mert a Nitrogéntől lesz szép zöld és erős a növény. A (zöld)bab, hagyma, fokhagyma stb növények esetében én az érett komposztot, vagy érett istállótrágyát, illetve a komposztált szarvasmarhatrágyát javaslom. Ezek a kiváló tápanyag tartalmuk mellett, nagyon jó talajjavítók és teljesen természetes, azaz bio.