Keresett kifejezés: “”

Cikkek (7269)

1866. Praktikus tanácsok a cukormázas díszítéshez

A cukormázas dekoráció, minden krémmel bevont sütemény koronája, de a vajkrémes bevonatokhoz való tapasztása már szaktudást és ügyességet kíván. Szobahőmérsékleten nem szilárdul meg és hiába lesz ízletes süteményünk, ha a máz szétfolyik rajta. Az alábbiakban néhány tanáccsal szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy süteményed sikert arasson és a cukormáz dísz biztosan megtapadjon a vajkrémes bevonaton.

1867. Gyümölcsfák a Mátra lábánál?

Kevesen tudják, hogy a Mátra északi oldalán sikeresen lehet almát és körtét termeszteni. Sokak szerint ez hideg, fagyos hely, ennek ellenére az utóbbi húsz évben mindössze két alkalommal fordult elő, hogy a fagy problémákat okozott ezen a területen. Az ültetvények nem a hideg völgyben, hanem a Mátra lábának lankás lejtőin vannak, itt pedig 3-4 fokkal mindig melegebb van, mint a lenti falvakban.