1881. Szürkemarhából gyártat szalámit a nemzeti park?
Saját termékkel rukkolt elő a Körös-Maros Nemzeti Park. Szalámit gyártatnak a magyar szürkemarhákból. Természetesen csak a feleslegessé vált, vagy kiöregedett állományból.
Saját termékkel rukkolt elő a Körös-Maros Nemzeti Park. Szalámit gyártatnak a magyar szürkemarhákból. Természetesen csak a feleslegessé vált, vagy kiöregedett állományból.
Tudta, hogy a piros, ízletes és lédús földieper milyen jótékony hatással van a szervezetedre? Meleg napokon remek szomjoltó, fogyasztása a jóllakottság érzését kelti, ezáltal kiváló partner a fogyókúrában, vértisztító hatása pedig segít a salakanyagok és a felesleges zsír távozásában. Nem csak belsőleg, de a bőrbe bedörzsölve is kiváló bőrápoló? Lássuk, mi mindenért jó még, ha epret fogyasztunk!
A kertből frissen szedett paradicsom zamata még az ínyenceket is megörvendezteti. Ha sokkal több paradicsomot ültettél, mint amennyit el tudsz fogyasztani, íme egy jó tanács: amennyiben a paradicsomot érett állapotban szeded le, akkor az hosszabb ideig megőrzi ízét és tápértékét, mint bármely más zöldség.
Egyes ételreceptek a meghámozott és a mag nélküli paradicsom használatát írják elő. De hogyan is járjunk el? Kövesd az alábbi egyszerű lépéseket, amelyek nagy segítségedre lesznek, ha legközelebb paradicsomos ételt készítesz.
Zöldségeink fejlődéséhez, virágzásához elengedhetetlen tényező az öntözés, főleg a forró nyári napokon. Rendkívül fontos megtanulni mikor, hol és mennyit öntözzük veteményeskertünket?
Az eper (vagy inkább szamóca) igen tápanyagigényes növény és a vízigényét is érdemes komolyan venni, mivel vízhiány következtében leáll a fejlődése. A folyton termő eper/szamóca termesztésnek van egy közismert fortélya, mégpedig az, hogy az első néhány hétben megjelenő virágokat el kell távolítani, így jobb lesz a gyümölcsképzés, és a növény is jobban fogja érezni magát tőle. Szüret után is fontos a tápanyag-utánpótlás, a lombtrágyázást meghálálja a gyümölcs. Ha nem muszáj, akkor ne műtrágyázzuk. Ha mégis műtrágyázni szeretnénk, akkor tartsuk észben, hogy tápanyagigénye magas, sóérzékeny, tehát csak kloridmentes műtrágyák alkalmazhatók. (Az ideális N:P:K aránya 2:1:3)
Üdvözlöm! A keskenylevelű ezüstfa (Eleagnus angustifolia) szaporításánál jobb, ha egy ilyen hajtást kiemelünk és 20 cm-esre visszametszük, hogy a gyökér "elbírja" a növény tápanyag utánpótlását. Szerintem próbálják meg így, mert így biztosan sikerül! De ezen kívül lehet még bujtással és dugványozással is szaporítan!
Kedves kertészkedő! A mellékelt fényképek alapján úgy tűnik, hogy nem kap elég fényt. Próbálja megritkítani körülötte a növényzetet, és a virágzást elősegítő tápoldattal vagy trágyával kezelni.
Úgy tudom, őszibarack és kajszi kultúrákban kizárólag szüret után alkalmazható keleti és barackmoly ellen, és atkafelszaporító hatása miatt és mivel hamar hozzászokhatnak a kártevők, csak max 2-szer évente. Mivel egy gyakori kontakt szerről van szó, nagy a valószínűsége, hogy ezt azért nem mindenki tartja be. Van még lehetőség gyártónál érdeklődni, hogy mi a pontos ok, minden esetre ha már megtörtént, akkor nincs mit tenni. Üdvözlettel: Növényorvos
Üdvözlöm! Ez valamilyen ásványi kiválás! Mivel a cserép is agyag (azaz Kalcium az alapja) és az öntözővíz is tartalmaz sok-sok oldott ásványi anyagot (magnézium, kalcium stb...) és ez lehet a jeleség oka. A vízkő is hasonlóan képződik.