Keresett kifejezés: “”

Cikkek (7269)

1976. Bográcsozzunk! - Az öhöm (slambuc) receptje

A betyárok a pusztában gyakran főztek maguknak bográcsban. Amikor egy ifjoncot megkínáltak az egytál étellel, és megkérdezték tőle, hogy ízlik-e neki, teli szájjal csak annyit tudott mondani: "Öhöm!" Innen az elnevezés. És az Öhöm valóban nagyon finom, laktató étel, ami nem igényel különösebb fűszerezést, mert a szabadban elkészült ételek füstöt íze pótolja az ételízesítőket. Érdemes kipróbálni! 

1977. Készítsünk házilag mozart golyót!

Ha Mozart tudta volna, hogy a zenéjéhez hasonlóan mennyei finomság is fémjelzi majd a nevét... A marcipános édesség kétség kívül egy érzéki katarzis, csak sajnos elég borsos az ára ahhoz, hogy kedvünkre nassolhassunk belőle. Ezért a legjobb, ha magunknak készítünk egy tálcányit! Nézzük a receptet!

1979. Otthonunk szépsége: a Masdevallia orchidea

A Masdevallia orchidea a Pleurothallid családba tartozik, és Peru, Ecuador, Bolívia, és Venezuela környékéről származik. Általában kicsi, vagy közepes növésű, tömör növény, ezért nem foglal nagy helyet. Háromszög alakú virága van, melynek három sarkán csóvák lógnak le (szirom és csészelevél). Ismerkedjünk meg közelebbről e bájos virágfajtával!

1980. A Kroton (Codiaeum) gondozásának titka

A Kroton vagy csodacserje (Codiaeum) örökzöld növény, előfordulása trópusi éghajlatú területeken, őserdőkben jellemző. Őshazája Dél-Ázsia, India és Indonézia. Lássuk, otthonunkban hogyan tartsuk, hogy szép, bokros növényünk legyen!