Keresett kifejezés: “”

Cikkek (7269)

2032. Szupergyors körtés finomság!

A körte különleges zamatú, ásványi anyagokban gazdag gyümölcs. Az első nemesített köte fajtákat a görögök kísérletezték kb. háromezer évvel ezelőtt. A középkorban a körtéket mindig megfőzték, mert a nyers körtét rossznak, sőt mérgezőnek tartották. Ám a Napkirály, XIV. Lajos korában a gyümölcs már uralkodói ínyencségnek számított. Ahogy mai is rengeteg finomság, étel, ital készíthető belőle. Lássunk egyet!

2034. Hogyan készítsünk pálcikás, kerek, lyukas, vagy szögletes csokoládét?

Azok számára, akik otthon is szeretnének csokoládét készíteni, eláruljuk az öntő forma készítésének lépéseit. A formák lehetnek bármilyen alakzatúak és méretűek, tehát gyakorlatilag bármit használhatunk erre a célra. Igaz, ez nem azt jelenti, hogy veszünk egy játékot, ráöntjük a csokoládét és bedobjuk a mélyhűtőbe:)

2035. Hogyan gondozzuk a Kalisziát (Callisia)?

A kúszó, csüngő Callisia levelei és hajtásai húsosak, a növény a pletyka (Tradescantia) közeli rokona, és ahhoz hasonlóan egyszerűen tartható. A Kúszó törpepletykának is nevezett növény világoszöld, apró levelei sűrűn nőnek a sötétvörös hajtásokon. Kiválóan alkalmas függőkosarakba, kaspókba, akár 60-100 cm hosszú hajtásaik is fejlődhetnek! Ha kerekded formát szeretnénk adni a növénynek, akkor a hajtásait rendszeresen csípjük vissza.