Keresett kifejezés: “”

Cikkek (7271)

2401. Milyen jótékony hatásai vannak a salátáknak?

A saláták készítéséhez többféle hozzávalót összekeverhetünk, például zöldségeket, gyümölcsöket, húsokat, tengeri ételeket és tésztákat. A salátáknak a fő célja az, hogy nyers ételeket együnk. Most csak egészséges salátákról ejtünk szót, és azok jótékony hatásairól.

2402. A francia levendula (Lavandula dentata)

A francia levendulának jellegzetes ezüstös színe van, a levelein található bolyhok miatt. Erős színe miatt a tájtervezők egyre nagyobb előszeretettel használják. Tudjunk meg még többet erről a levendulafajtáról!

2403. A spanyol levendula (Lavandula stoechas)

A középkorban ebből a fajta levendulából készítették az olajat. Azóta az L. stoechas spanyol levendulaként vált ismertté, és a kertekben gyógynövényekként és dísznövényként termelik. Az illata a rozmaring és a levendula keverékére emlékeztet.

2404. Készítsünk környezetbarát légfrissítőt

A légfrissítők lehetnek gyertyák, sprayek, potpourrik, zselék és mechanikai- vagy hőt kibocsátó termékek. Azok számára, akik aggódnak a környezetük biztonságáért, a környezetbarát légfrissítők jelentik a legjobb megoldást. 

2405. Hogyan használhatjuk fel a sokoldalú levendulát? - 1. rész

A levendula egy hihetetlenül sokoldalú fűszernövény. Az éttermekben kezd visszatérni az ehető virágok használata úgy a díszítés, mint az ízesítés terén. Ezen kívűl viszont még sok más területen is használják a levendulát. Nézzük meg, hogy milyen felhasználási módjai vannak még!