-
Értékesítő
-
karbantartó
-
takarító
-
Asszisztens
-
Kőműves
-
Óvodapedagógus
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Horgos Rakodó Teherautó-sofőr (CE)
2024. 11. 21
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Komissiózó / Rendelés ellenőr
2024. 11. 21
-
Teherautó sofőr (CE) Frigo disztribúció
2024. 11. 21
-
Tolóoszlopostargonca-vezető
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Miért olyan jó a szaruliszt?
A szarulisztet a talajban élő mikroszervezetek bontják le olyan anyagokká, amelyeket a növények képesek felvenni - elsősorban nitrogénné. (A szaruliszt kb. 12-14% nitrogént tartalmaz, ami különösen a nagy tápanyagigényű növények számára nélkülözhetetlen, mint pl. a kukorica, paradicsom, saláta, stb.)
Mivel ez a folyamat meglehetősen sokáig tart - ez az egyik előnye a vérliszttel összehasonlítva-, ezért több héten keresztül szolgáltatja a nitrogént a bomlásban lévő szaruliszt. Ennek egyik következménye az intenzívebb levélnövekedés, növényfejlődés. Viszont - mivel a lebontásához mikroszervezetekre van szükség - kizárólag ott használható eredményesen, ahol semmi nem tette tönkre a működő talajéletet.
A lassú bomlásából ugyanakkor az következik, hogy gyakorlatilag nem lehet túladagolni. Kiindulópontként egy maroknyi szarulisztet számolhatunk növényenként (uborka, paradicsom), illetve erkélyláda-méterenként. Ültetéskor kell a talajba dolgozni.