-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
karbantartó
-
Kőműves
-
Asszisztens
-
Értékesítő
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
takarító
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Számos kertész szárít saját kertjéből származó fűszernövényeket, ezáltal pár hónappal tovább élvezheti a friss ízeket. A szárítás könnyű és hatékony módszer, azonban a magasabb víztartalmú növények már a száradásuk előtt elpenészesednek. Ahhoz, hogy hosszan megőrizhesse a magas víztartalmú fűszernövényeket, mint a bazsalikom, citromfű, menta és tárkony, a fagyasztás a legjobb módszer. A növények petyhüdté válhatnak a folyamat során, de ízük változatlan marad.
A fűszernövények tartósítása
A mélyhűtött fűszernövények több hónapon keresztül megőrzik aromájukat és ugyanúgy használhatóak, mintha frissek lennének, nem úgy, mint a szárított növények, melyek esetében az íz töményebb lesz a szárítás után.
Aki mégis inkább szárítani szeretne: FŰSZERNÖVÉNYEK SZÁRÍTÁSA 3 LÉPÉSBEN
A fagyasztás lépései:
1. módszer: Fagyasztás tálcán
- Gyűjtse be a legfrissebb, legegészségesebb leveleket.
- Ha szükséges, mossa meg és gyengéden szárítsa meg őket egy papírtörlővel.
- Terítse ki a leveleket egy tálcára, vagy egy tepsibe. Ha a levelek egyenként fagynak meg, azzal elkerülhetjük, hogy téglaszerű képződményt alkossanak fagyás után.
- Takarja le és helyezze be a tálcát a mélyhűtőbe.
- Amikor szilárdra fagytak a levelek, helyezze őket egy légmentesen elzárt dobozba és tegye vissza a fagyasztóba. Mivel az egyes leveleket külön fagyasztottuk, már nem fognak egybeolvadni.
2. módszer: Fagyasztás jégkockatartóban vízzel
- Gyűjtse be a legfrissebb, legegészségesebb leveleket.
- Ha szükséges, mossa meg és gyengéden szárítsa meg őket egy papírtörlővel.
- Gyömöszöljön be 2-3 levelet vagy egy kanálnyi aprított fűszernövényt jégkockatartókba.
- Félig töltse meg vízzel a tartót. Bizonyosodjon meg róla, hogy a levelek a vízben legyenek. Ekkor még hajlamosak a víz felszínén való lebegésre, de ezt is megoldjuk a következő lépésben. Helyezze be a félig telt tálat a mélyhűtőbe.
- Amikor a jégkockák már majdnem megfagytak, töltse tele a tartót. A levelek már nem tudnak lebegni és a víz is teljesen elfedi őket. Ismét helyezze be a tartót a mélyhűtőbe, amíg tartalmuk szilárddá nem fagy.
- Kész jégkockákat vegye ki a tartóból és tegye be egy műanyag dobozba.
- Mikor használni akarja őket, vegyen ki annyi jégkockát, amennyit szükségesnek tart, és dobja az ételbe.
TIPP: JÓL FAGYASZTHATÓ NÖVÉNYEK>>
3. módszer: Fagyasztás olívaolajban
A lépések megegyeznek az előzőekben leirtakkal, csak nem vízzel, hanem olivaolajjal öntjük fel a jégkockatartókat.
TOVÁBBI LEHETŐSÉGEK: