
Az édesköményt (Foeniculum vulgare) már az ókorban ismerték és használták. Íze és illata az ánizsmaghoz hasonlít. Magjait levesekbe és halételekbe főzik, a gumóját lereszelik, és a káposztasalátához adják. A fehér üröm és az ánizs mellett az abszint fő ízesítő anyaga! Mi most rizshez kínáljuk!
Pirított Kurkumás Édeskömény
Hozzávalók:
-
- zöldhagyma
- szójaszósz
- kurkuma
- nádcukor
- olívaolaj
Elkészítés:
Serpenyőben, kevés olívaolajon a felaprított zöldhagymát és szeletekre vágott édesköményt a szójaszósz és kiskanálnyi nádcukor hozzáadásával megpirítjuk (pár perc alatt megpuhul) majd a végén hozzákeverjük a kurkumát. A tűzről levéve lefedjük, egy percig állni hagyjuk, majd párolt jázmin rizsre helyezve tálaljuk.