Természetes módszer az emésztés javítására - svédkeserűvel a jó közérzetért

A svédkeserű az emésztőrendszerre ható csodaszer, amely már régóta könnyíti meg az emberek életét az emésztéssel kapcsolatos problémák esetén. A ma elérhető svédkeserűk többségének a két 18. századi svéd orvos által összerakott recept az alapja, de jelenleg már több hasonló, keserű gyógyhatású készítmény és tinktúra is megtalálható a piacon, amelyek mindegyike pozitív élettani hatásokkal rendelkezik.

A keserű miért keserű?

Lehet, sokan nem is tudják, de régebben a keserű ételek és italok őseink étrendjében mindennaposak voltak. Manapság inkább az édes vagy a sós dolgokat részesítjük előnyben az étkezések során, így a keserű íz majdnem el is tűnt ételeink sorából. Pedig jó, ha tudjuk, hogy önmagában ez az íz rendkívül előnyös a szervezet számára az emésztőrendszer erősítésére vagy akár Candida problémák esetén is.

https-__www.napibio.hu__-_2021_oktber_-_cikk2.

Minden svédkeserű különböző összetételű gyógynövények alkoholos kivonata, amely a növény tulajdonságain túl a keserű ízzel is támogatja a szervezet működését, és mindezzel elősegíti a gyomor, az epe és a máj működését egyaránt.

Ha megnézzük a svédkeserűkben leggyakrabban előforduló gyógynövényeket, láthatjuk, hogy azok önmagukban használva is jótékony hatással bírnak. A keserűkben megtalálható gyógynövények leginkább az aloe vera, angyalgyökér, carline bogáncs gyökér, kámfor, manna, mirha, rebarbara gyökér, sáfrány, szenna és gyömbér, mely növények mind-mind segítenek a az egészség megtartásában, a gyomor helyreállításában, telítettség esetén az emésztés gyorsításában vagy a működés általános javításában.

A különféle gyógynövénytartalommal bíró változatokért érdemes ellátogatni a NapiBio.hu oldalára, ahol széles kínálatban talál mindenki kedve szerint olyan terméket, amely igény szerint hozzájárulhat a szervezet kiegyensúlyozott működéséhez.

A svédkeserűk legfontosabb egészségügyi előnyei

A NapiBio.hu-nál kapható svédkeserűket rendszeresen alkallmazva többféle szempontból kedvezően hatnak az emberi szervezetre. A legismertebb tulajdonsága mellett, vagyis amellett, hogy javítja az emésztést, még számos előnyt is adhat a rendszeres fogyasztása. Emésztést javító képessége mellett segíti az ásványi anyagok, illetve a zsírban oldódó vitaminok, mint az A-, D-, E-vitamin felszívódását. Meglepő lehet, de enyhíti a gyomorégést, csökkenti az ételintoleranciát, és a különböző ételérzékenységgel kapcsolatos tüneteken is segíthet.

A méregtelenítés során segíti annak folyamatát, ezért a diéták során is érdemes alkalmazni. A svédkeserű alkalmazása különösen hasznos a Candida diéta alatt, mivel növeli a belek savasságát, és így a gasztrointesztinális környezet savasságának növelésével egyben gátolja a Candida gomba elterjedését a szervezetben.

Összességében elmondható, hogy a svédkeserű és a hasonló elven működő tinktúrák természetes és hatékony eszközök lehetnek az egészséges megőrzésében.

értékelés