-
Kőműves
-
takarító
-
Asszisztens
-
Értékesítő
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Óvodapedagógus
-
karbantartó
-
Horgos Rakodó Teherautó-sofőr (CE)
2024. 11. 21
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Komissiózó / Rendelés ellenőr
2024. 11. 21
-
Teherautó sofőr (CE) Frigo disztribúció
2024. 11. 21
-
Tolóoszlopostargonca-vezető
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Karfiol
Akárcsak a brokkoli, az otthon termesztett karfiol rózsája sem lesz akkora, mint az üzletekben kaphatóké. Szedjük le, amikor a feje teltté válik és a felülete még puha.
Kukorica
Körülbelül 3 héttel a selyembajusz megjelenése után megszárad, és megbarnul. A szemek tejszerű nedvet eresztenek, ha beleszúrunk.
Uborka
Az uborka szedésekor a cukkínivel kel versenyre. A szedés ideje és az uborka hosszúsága fajtától függően változik. A termésnek keménynek és simának kell lennie. A túlságosan érett uborka keserűvé válik, még mielőtt megsárgulna.
Padlizsán
A még kicsit éretlen termésnek van a legjobb íze. Keménynek és fényesnek kell lennie. Inkább vágni kell, semmint letépni a tövéről.
Fokhagyma
A fokhagyma csúcsa leesik és megbarnul, mikor a fokhagyma feje éretté válik. Ássuk ki, ne húzzuk, és hagyjuk jól megszáradni, mielőtt elraktározzuk. A földet inkább száraz kefével távolítsuk el róla, semmint mosással.
Kelkáposzta
A kelkáposzta levelei egész szezonban szedhetők. Sötétzöldnek, keménynek és vastagnak kell lenniük. Az aromája hidegebb tájakon finomabb.
Karalábé
Akkor szedjük le, amikor a gumó átmérője eléri az 5-8 cm-t. A gumók keményebbek lesznek a karalábé fejlődésével. Húzzuk ki, vagy vágjuk le a növényt a tövéről.
Póréhagyma
Akkor szedjük ki a póréhagymát, amikor az átmérője körülbelül 2,5 cm.
Fejes saláta
Amint a feje tömör és kemény, szedjük le, ezt egy enyhe szorítással ellenőrizhetjük. A forróság ellágyítja, és inkább felmagzik a növés helyett.
Leveles saláta
Szedjük le a külső leveleket, amint a növény 10 cm magasra nőtt. A belső, fiatalabb leveleket engedjük még nőni. Ily módon a saláta leveleit egész nyáron szedhetjük.
Sárgadinnye
Többfajta sárgadinnye létezik, és általános szabály, hogy az ért dinnyének drapp színűnek kell lennie, ekkor a gyümölcs „lecsúszik" a futónövényről, amikor megemeljük azt. Amikor a gyümölcs érett, édes illatot áraszt.
Paszternák
A paszternáknak akkor lesz a legjobb íze, ha egy-két fagy a földben éri. Egész télen át a földben lehet hagyni, és tavasszal kiásni. Hideg helyeken télen komposzt réteggel kellene betakarni.
Hagyma
A hagymát ki lehet ásni, amikor a szára megérett és eldől. Hagyjuk a hagymát a napon száradni.