-
karbantartó
-
takarító
-
Értékesítő
-
Óvodapedagógus
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Asszisztens
-
Kőműves
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Itt a tavasz, a természet ébredésének, újjászületésének és a méregtelenítés időszakának kezdete. Ha szeretnéd eltüntetni a tél idején felhalmozódott tartalékaidat, hívd segítségül a zöldségeskertek egyik kiváló zsírégetőjét, a sárgarépát. De abban az esetben is nagyon hasznos, ha vitaminnal szeretnéd feltölteni szervezetedet, megalapoznád nyári barnaságodat, vagy ha méregteleníteni szeretnél.
És mi minden másra jó még a sárgarépa?
Többek között asztma kezelésére, bőrbetegségek esetén, a gyomorfekély tüneteinek enyhítésére, ízületi gyulladások kezelésére, májpanaszoknál, a rákos megbetegedések megelőzésére, az immunrendszer megerősítésére, farkasvakság kialakulásnak megelőzésére, szempanaszok kezelésére valamint az emésztés serkentésére. Na habozz! Fontold meg a Napsugár Életház tanácsait és készíts finom ételeket sárgarépából!
Mivel a sárgarépa egész évben beszerezhető, így nincs más dolgod, mint felkutatni a hozzád legközelebb eső piacot és a legszebb és legfrissebb árut megvenni. És hogyan készíted el? Ez már a fantáziádra van bízva! Néhány ízletes recepttel azonban segítünk Neked.
A sárgarépa nyersen és főzve is jó...
Ha nassolnál, vagy az éhségedet szeretnéd csillapítani, rágcsálj szeletekre vágott sárgarépát. Ha szeretnéd egy kicsit feldobni, reszeld fel, reszelj hozzá almát, adj hozzá egy kis olíva olajat és máris kész egy könnyű saláta. Ha zabpehellyel dúsítod, egy laktató, mégis könnyű és egészséges vacsorát készíthetsz.
Ha csak az ízletes húslevesből eszed ki a répát, már az is nagyon finom. De készíthetsz belőle akár finom krémlevest, főzeléket. Párolva könnyű köretként tálalhatod grillezett vagy sült húsok mellé. A sárgarépa a többi zöldséggel ellentétben főzve is nagyon egészséges, sőt talán táplálóbb is, mint nyersen.
... és a sárgarépa sütve is kiváló...
Gondolj csak a mogyoróval, mandulával, mézzel és fahéjjal elkészített ízletes sárgarépatortára. Egészséges desszert lehet a barátokkal eltöltött kellemes vacsora után. Ha megosztjátok egymással a recepteket, legközelebb már finom süteményt is készíthetsz.
Készíts sárgarépából finom és egészséges koktélokat
A szervezetünk a leggyorsabban és a leghatékonyabban a frissen préselt levekből nyert vitaminokat tudja feldolgozni. A sárgarépa levéből is ízletes koktélokat készíthetsz, ha más gyümölcs- vagy zöldséglevekkel párosítod. Ha összekevered almával, céklagumóval, zellergumóval, körtével, gumósköménnyel és kipréseled a levüket, egészséges hűsítőt nyersz.
Könnyű saláta sárgarépából és almából
Hozzávalók:
- 60 dkg alma
- 4 kisebb alma
- kb. 2 dl joghurt
- 2 evőkanál citromlé
- 5 dkg dióbél
- 2 teáskanálnyi almasűrítmény.
Elkészítés: tisztítsd meg az almát és a sárgarépát, majd reszeld le. A diót vágd össze. A joghurtot keverd össze a citromlével, add hozzá az almasűrítményt és egy kis sót, majd szórd bele a diót. Az így elkészített öntetet önts rá a reszelt gyümölcsökre, majd alaposan keverd össze. Fél órára tedd be a hűtőszekrénybe, ezután tálalhatod köretként, de fogyaszthatod akár magában is.