-
Óvodapedagógus
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Kőműves
-
takarító
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
karbantartó
-
Értékesítő
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Takarító - Dunakeszi
2024. 11. 22
-
Intézeti titkár
2024. 11. 22
-
Senior Business Analyst - Budapest, XIII. kerület
2024. 11. 23
-
Junior épületgépész mérnök
2024. 11. 22
-
Könyvelő
2024. 11. 22
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Amire szükség van a paradicsom megtisztításához:
- víz, edény, konyhakés, lábos
Utasítások:
1. Tölts meg egy edényt vízzel kb. ¾ - ig és tedd fel forrni.
2. A forró vízbe tedd bele a paradicsomot és hagyd benne 1 percig.
3. Vedd ki a vízből a paradicsomot és hagyd kihűlni, amíg kézzel is meg tudod fogni.
4. Egy kés hegyével lyukaszd ki a héját és óvatosan hámozd le, de akár könnyedén le is húzható.
5. A meghámozott paradicsomot vágd kettőbe.
6. A fél paradicsomot fogd a kezedbe és tartsd egy kisebb edény fölé.
7. Óvatosan szorítsd meg a gyümölcsöt, hogy magvai belecsurogjanak az edénybe. Dobd el őket.
8. Használd fel a paradicsomot a receptben előírtak szerint.
Tanácsok és figyelmeztetések:
- Egyesek egy x alakú bevágást végeznek a héjon mielőtt a paradicsomot forró vízbe helyeznék. A vágás körül a héj enyhén leválik, így könnyebb, ha innen kezded a hámozást
- Ha nem sikerült jól meghámoznod a paradicsomot, tedd vissza 30 mp-re a forró vízbe.
- A hámozatlan paradicsomnak főzés közben leválik a héja és az ételben marad. Ugyanez a helyzet a magok esetében is. Sok ételben a paradicsommag nem zavaró, azonban a paradicsomhéj étkezés közben bosszantó lehet.
értékelés