-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Óvodapedagógus
-
Értékesítő
-
Asszisztens
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
karbantartó
-
Kőműves
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A nyár nem telhet el hazai paradicsom, uborka és paprika nélkül. Szerencsére országunk éghajlata mindhárom növénynek kedvez, így a nyár folyamán friss és hazai zöldségeket fogyaszthatunk reggelink és vacsoránk mellé. A friss zöldség tele van vitaminnal, ásványi anyaggal, és segít szervezetünknek hidratáltnak maradni a nagy hőségben is, ezért érdemes kihasználni az idényzöldségek adta lehetőségeket. A paprikák ilyenkor ellepik a piacot, vásárolhatunk sárgát, zöldet, pirosat, de vajon mi a különbség közöttük? Számos paprikafajta létezik, nézzünk most közülük néhányat!
TV paprika
Hazánkban a TV – vagyis tölteni való – paprikák a legnépszerűbbek, ezekből fogy a legtöbb a boltokban és a zöldségeseknél. A TV paprikák általában csemege fajták, de akad köztük enyhén csípős is. Színük fehér, olykor pirosas-narancsos árnyalatban pompáznak. Friss fogyasztásra kiválóan alkalmasak, hiszen lédúsak, vastag húsúak. Természetesen nem csak töltött paprika készíthető belőlük, nagyon finomak lecsóba téve és szendvicseken is.
Hegyes, erős paprika
Aki szereti a csípős ízeket, azoknak a nyár elengedhetetlen szereplője az erős paprika. A hegyes erős fajtába tartozó paprikák színe világoszöld, alakjuk hosszúkás, húsuk pedig vékony és kifejezetten roppanós. Nyersen fogyasztva erősek, de csípősségük mértéke elviselhető, jóval enyhébbek, mint a különböző csilipaprikák.
Pritamin paprika
A pritamin paprikának a legmagasabb a C-vitamin tartalma, Szent-Györgyi Albertnek is ebből a fajtából sikerült először kivonnia. Méretre nagyobb, mint a többi paprika, kerekded formájú, húsa pedig édes és vastag. Sajnos magháza hajlamos a penészedésre, ezért kevésbé jól tárolható.
Óriás paprika
Az óriás paprika fajták kifejezetten húsosak, lédúsak és édesek. Nagyon finomak frissen fogyasztva, de alkalmasak arra is, hogy megsüssük vagy grillezzük őket. Létezik a világon olyan óriás paprika, mely akár a 30 cm-es hosszúságot is elérheti.
Kápia paprika
Kápia paprikából vásárolhatunk pirosat és zöldet is, mindkettő jellemzője, hogy kifejezetten sokáig tárolható, hűtőben tartva napokig friss marad. Hosszúkás formájú, húsa nem annyira vastag, inkább roppanós. Mivel édes fajta, ezért frissen fogyasztva is finom, de leginkább sütni szokták.
A nagy nyári melegekben jól jön, ha nem kell hosszú időt a tűzhely mellett tölteni, ezért ilyenkor felértékelődik az, ha valaki más főz helyettünk. Az Interfood finom, változatos, egészséges ételekkel és házhoz szállítással várja kedves megrendelőit. Éljen a lehetőséggel, ennyi luxus mindenkinek jár!