Miért együnk sok fekete retket? A fekete retek koránt sem olyan szép, mint jégcsap vagy rózsaszínű rokona, lehet, hogy éppen ezért kedvelik kevésbé a hazai fogyasztók. Most kedvet csinálunk a fekete retekhez. RÉSZLETEK
Októberi tökölős A tavasz után az ősz a kedvenc évszakom főleg a színek és az illatok miatt. Ez utóbbiak közé tartozik a sült gesztenye és a sütőtök illata, mert nagymamám mindkettőt gyakran készítette. Igaz, gyerekkoromból csak a márványosan fehér héjú, lapított gömbölyű sütőtök hatalmas szeleteire emlékszem, de manapság már többféle közül válogathatunk. RÉSZLETEK
Hogyan fogyasszuk a padlizsánt? Legyen fehér, fekete, lila vagy tarka - mindig a fényes felületű példányokat válasszuk, ugyanis ezeknek a legfinomabb az íze és belőlük készíthetők a legjobb ételek. RÉSZLETEK
Minden próbát kiálltak a koktélparadicsomok A könnyed saláták egyik népszerű összetevőjét, a koktélparadicsomokat vizsgálta legújabb Szupermenta projektjében a Nébih. A szakemberek 16 terméket teszteltek élelmiszerbiztonsági és növényvédelmi szempontok mentén, paradicsomonként 300 növényvédőszer-hatóanyagot is vizsgáltak. RÉSZLETEK
Itt az idő a batáta palánták ültetésére Elmúltak a fagyosszentek, így kiültethető a szabadba a fázós batáta vagyis édesburgonya! Nincs sok gond vele, érdemes kipróbálnunk saját kertünkben is! RÉSZLETEK
Tesztelhetjük a zöldségmagvak csírázóképességét! Valószínűleg legtöbben már jártunk úgy, hogy az elültetett zöldségmagvak a fokozott várakozás ellenére sem voltak hajlandóak életre kelni. A zöldségmagvak csírázóképességének letesztelésével sok időt és kellemetlenséget spórolhatunk meg. RÉSZLETEK
A tök, ami nem csak főzeléknek jó... Tökből nem csak tökfőzelék készülhet. Ez az olcsó, és szinte egész évben hozzáférhető alapanyag kiváló alapja olyan lekvároknak, ahol az alapanyag íze adott, de állaga nem alkalmas lekvár készítésére. Tök alapú lekvárból készíthetünk fajéj, vanília, vagy akár kávélekvárt is. De a tök más módszerekkel is bevihető a mindennapok étkezéseibe. RÉSZLETEK
Semmisítsük meg a fertőzött növényi részeket! Egy paprikatermesztő szakember jótanácsa: A trágyakazal és a komposzt nem szemétdomb, nem szabad meggondolatlanul mindent rádobálni! RÉSZLETEK
Hogyan termesszünk articsókát? Az articsóka, mely ezüstös zöld színű, 1,8 m szélességű szökőkúttá nőhet, igazán jól mutat bármilyen kertben. Talán eme “gyöngyszem” zöldség sokkal könnyebben termeszthető különböző éghajlatú területeken, mint gondolnánk. RÉSZLETEK
Petrezselyem, minden mennyiségben! Frissen és szárított állapotban főtt, sült ételekhez, levesekhez, főzelékekhez, salátákhoz nyersen, ételek díszítéséhez - petrezselymet szinte mindenhez használunk! Ezzel magunknak is jót teszünk, gyógyhatásai a következők: RÉSZLETEK
Mit kell tudni a császárpingvinről? Elég ránézni egy kis totyogós pingvinre ahhoz, hogy azonnal mosolyora húzódjon a szád. Az alábbi cikkben a császárpingvinről tudhatsz meg néhány információt. RÉSZLETEK
Macska ápolása helyesen: szőr, fog, fül, szem, karom Hogyan kell ápolni a macskánk szőrét, hogyan tisztítsuk a fülét és a szemét? Válaszok a cikkben! RÉSZLETEK
Megrendezik a 24. Vadlúd Sokadalmat Tatán Tatán, az Öreg-tó partján november utolsó napjaiban rendezik meg a 24. Vadlúd Sokadalmat. RÉSZLETEK