-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
karbantartó
-
Értékesítő
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Óvodapedagógus
-
Kőműves
-
Asszisztens
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Takarító - Dunakeszi
2024. 11. 22
-
Intézeti titkár
2024. 11. 22
-
Senior Business Analyst - Budapest, XIII. kerület
2024. 11. 23
-
Junior épületgépész mérnök
2024. 11. 22
-
Könyvelő
2024. 11. 22
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
MUSTBAN FŐTT TÖK
A tököt felszeleteljük, belső magos részét és külső héját levágjuk úgy, hogy csak a belső része maradjon. Ezt kb. 2 ujjnyi kockákra, daraboljuk, és 15 percre meszes vízbe rakjuk (3 l víz¬be egy diónyi meszet teszünk). Ezután többször váltott hideg vízben jól átmossuk. Egy liter mustot lábosba öntünk, 8-10 szem egész borsot, egy kávéskanálnyi sót teszünk hozzá, felforraljuk, és annyi tökkockát teszünk bele, amennyit a must ellep. Csak addig főzzük, amíg a tökbe egy fogpiszkálót könnyen beleszúrhatunk, de ne legyen túl puha. A mustban hagyjuk kihűlni. Ezután üvegekbe rakjuk, a tetejére egy borsónyi benzoesavas nátriumot szórunk, lekötjük, és hűvös helyre tesszük. Nem kell kigőzölni. Kiváló befőtt!
Fotó: innen
TÖK ECETBEN
A gyalult tököt enyhén besózzuk, ha kezd levet ereszteni, kinyomjuk, és vízzel leöblítve lecsurgatjuk. Közben gyengén ecetes vizet forralunk és hagyjuk kihűlni. A lecsurgatott tököt tiszta konyharuhára tesszük, és másik ruhával jól leszárítjuk, azután üvegekbe rakjuk úgy, hogy az üveg háromnegyed részéig teljen meg. Az üvegeket nyakig felöntjük a kihűlt ecetes vízzel, erősen lekötjük és kb. 10 percig, gőzöljük.
Címlap fotó innen!
MEGJELENT
Megjelent a Herbáció magazin legfrissebb 46. száma, és a különszám is „Ajándékok növényekből” címmel.
Továbbá elkészült a magazin eddigi 12 évének legjobb receptjeiből a válogatáskönyv „Segítőkész növényvilág” címmel.
Mindhárom kiadvány kapható az újságárusoknál. www.herbacio.hu
www.herbacio.hu