-
Értékesítő
-
Kőműves
-
karbantartó
-
Szállodai recepciós állás
-
Óvodapedagógus
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Eladó | Szolnok
2024. 12. 02
-
IT data engineer
2024. 12. 02
-
Minőségellenőrzési munkatárs
2024. 12. 03
-
Könyvelő gyakornok
2024. 12. 03
-
Játékbolti kisegítő
2024. 12. 03
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Ha ezeket a jeleket látod, akkor már kiszedheted a vöröshagymát, és mutatjuk azt is hogyan érdemes tárolnod.
A vöröshagyma körülbelül 90-120 napig tartó növekedési ciklusa után általában érett állapotba kerül. Ezek a jelek utalnak arra, hogy a vöröshagyma készen áll a betakarításra:
-
Levelek sárgulása: Amikor a vöröshagyma betakarításra érett, a levelek sárgulni kezdenek és hervadni. Ez a jel arra utal, hogy a hagyma már elérte a maximális méretét.
-
Hajtások megdőlnek: Az érett vöröshagyma hajtásai (szárai) lehajlanak és elkezdenek megszáradni. Ha a hajtások még mindig függőlegesen állnak, akkor a hagyma további érésre van szüksége.
-
Vékony héj: Amikor a hagyma héja vékony és száraz tapintású, ez egy további jel arra, hogy készen áll a betakarításra.
Kiszedés után hogyan kell tárolni a vöröshagymát?
A vöröshagyma tárolása kulcsfontosságú ahhoz, hogy hosszú ideig megőrizze frissességét és ízét. Íme néhány fontos szempont, amire figyelni kell a vöröshagyma kiszedése utáni tárolás során:
-
Szárítás:
- A vöröshagymát ki kell szárítani, mielőtt tárolnánk. Hagyjuk a hagymát egy jól szellőző, árnyékos helyen legalább 1-2 hétig száradni. Fontos, hogy a hagyma teljesen száraz legyen, különösen a külső rétegek és a nyak.
-
Tárolási hely:
- A legjobb, ha a hagymát hűvös, száraz és sötét helyen tároljuk. Az optimális hőmérséklet 0-5 °C között van.
- Kerüljük a túlzott nedvességet, mert ez rothadáshoz vezethet. A magas páratartalom szintén elősegítheti a csírázást.
-
Légáramlás:
- Biztosítsuk a jó légáramlást a hagymák körül. Ezt megtehetjük például úgy, hogy a hagymákat hálós zsákokban, kosarakban vagy perforált ládákban tároljuk.
-
Rendezés:
- Távolítsuk el az esetlegesen sérült vagy beteg hagymákat, hogy ne fertőzzék meg az egészségeseket. Az egészséges hagymákat különítsük el és rendszeresen ellenőrizzük a tárolóban lévő hagymák állapotát.
-
Közelség más zöldségekhez:
- A hagymát ne tároljuk burgonya közelében, mert a burgonya nedvességet bocsát ki, ami elősegítheti a hagyma romlását és csírázását.
-
Zsákban is lehet tárolni:
- Ha a hagymát zsákokban tároljuk, használjunk hálós vagy lyukacsos zsákokat a megfelelő szellőzés biztosítása érdekében.