Evett már sárgadinnye levest? - Piaci árak
Sárgadinnye leves ínyenceknek: 2 közepes sárgadinnye, 1 liter tej, 1 dl tejszín, porcukor, rölt fahéj, vaniliás cukor,citromlé, 2 evőkanál durvára vágott mandula. Elkészítése: A sárgadinnye külsejét alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük, és cikkcakkban kettévágjuk. A négy fél dinnye magvas belsejét kikaparjuk, a sárga belét pedig evőkanállal kikanalazzuk. A formás gömböcskékből félliternyit félreteszünk a többi dinnyebelet a hideg tejjel összeturmixoljuk, közben porcukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, és néhány csepp citrommal is ízesítjük. Turmixolás után belekeverjük a tejszínt, majd a sárgadinnye gömböcskéket. A dinnye héjába adagolva tálaljuk, durvára vágott mandulával díszítjük.
RÉSZLETEK