-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
karbantartó
-
Értékesítő
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Óvodapedagógus
-
Kőműves
-
Asszisztens
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Takarító - Dunakeszi
2024. 11. 22
-
Intézeti titkár
2024. 11. 22
-
Senior Business Analyst - Budapest, XIII. kerület
2024. 11. 23
-
Junior épületgépész mérnök
2024. 11. 22
-
Könyvelő
2024. 11. 22
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A citromos vonattekercs elkészítése
- Hozzávalók a tészta lapjához: 4 tojás, csipetnyi só, 120 g cukor, 4 evőkanál forró víz, 100 g liszt.
- Hozzávalók a krémhez: 2 citrom, 60 gr. vaníliacukor, 250 g Philadelphia vagy Mascarpone krémsajt, 120 ml tejszín, M&M's drazsé a díszítéshez.
Elkészítés
Melegítsd 200 fokosra a sütőt. Verd fel a tojásfehérjéket egy kis sóval. Kavard a sárgájákat a cukorral és a 4 evőkanál vízzel, amíg kapsz egy krémet. Keverd hozzá lassanként a lisztet és a fehérjehabot. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, majd öntsd bele a tésztát. Ha szükséges, nedvesítsd be egy késsel, majd tedd a 175 fokos sütőbe kb. 20 percre.
Borítsd óvatosan a megsült tésztát egy kristálycukorral vagy porcukorral megszórt tiszta törlőkendőre. Locsold be egy kis vízzel a sütőpapírt, hogy könnyebben eltávolíthasd. Tekerd fel a lapot, és hagyd kihűlni.
A krém elkészítéséhez, mosd meg jól a citromokat meleg vízzel, töröld meg, majd reszeld le a héjukat. Facsard ki a levüket is. Keverd össze a krémsajttal (használhatsz tehéntúrót is). Verd habbá a tejszínt, majd keverd a citromos krémhez. Tekerd ki óvatosan a lapot, kend be a krémmel, majd tekerd fel újra a törölköző segítségével.
Vágd a piskótatekercset 4 darabba. Az egyik lesz a mozdony, a többi az azt követő vagonok. Piskóta darabkákkal, vagy csoki rudacskákkal összekötheted a vagonokat. Egy zacskóval húzz „síneket” egy tálcára a tejszínhabból, majd helyezd rá a kocsikat, a csoki drazsékból pedig csinálj kerekeket. Szórd be a tekercset porcukorral, kókuszreszelékkel vagy darált pisztáciával.
Piaci árak - 1. hét
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.
Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.