-
karbantartó
-
Asszisztens
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
takarító
-
Óvodapedagógus
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Értékesítő
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Takarító - Dunakeszi
2024. 11. 22
-
Intézeti titkár
2024. 11. 22
-
Fémipari összeszerelő
2024. 11. 23
-
Hegesztő_villanyszerelő - Külföld
2024. 11. 23
-
Project koordinátor - Dél-Dunántúl
2024. 11. 23
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A cseresznyés rétes elkészítése
Egy tálban jól elkeverjük az élesztőt cukorral és hozzáadjuk a tejet, tojást, aromát, sót, 50 g olvasztott vajat és a lisztet. Jól összegyúrjuk a tésztát és elzárt meleg helyen hagyjuk kelni. Miután a tészta kétszeresére nőtt kinyújtjuk és rákenjük a maradék olvasztott vajat. Egy fóliában feltekerjük a tésztát és betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket. Megmossuk a cseresznyét, leszedjük a szárakat és kimagvaljuk. Egy csésze vizet egy csésze cukorral felteszünk a tűzre és addig főzzük amíg vastag szirup lesz belőle. Hozzáadjuk a cseresznyét és hagyjuk még kicsit rotyogni. Hagyjuk hűlni a szirupos cseresznyét, azután leöntjük a folyadékot és összekeverjük búzadarával. Így felszívódik a maradék lé. Kivesszük a rétes tésztát a hűtőből és jól meggyúrjuk. Egy nagy vagy két kisebbet lapot nyújtunk belőle, amit megtöltünk cseresznyével és utána feltekerjük. Megkenjük tojással a tetejét és megszórjuk vanília cukorral. A tekercseket egy kiolajozott és liszttel kitapétázott tepsibe helyezzük és 30-35 percre betesszük a sütőbe.
Felszolgálás: porcukorral a tetején hidegen vagy melegen tálaljuk.
Piaci árak - 25. hét
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.
Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.