Készítsünk húsvéti vegyes salátát - piaci árak

Készítsünk húsvéti vegyes salátát - piaci árak
Hozzávalók: 20 dkg füstölt sonka, 8 db tojás, 20 csokor újhagyma, 10 csokor retek, 1 csokor petrezselyemzöld, szükség szerint saláta, 1 dl kefir, 1 evőkanál olaj, só, szemes bors, citromlé, mustár.

A húsvéti vegyes saláta elkészítése

 

  • A sonkát vágjuk kis kockákra, a tojást szeleteljük fel gerezdekre, adjuk hozzá a felkarikázott hagymát, retket és az apróra metélt petrezselymet is.
  • Készítsük el az öntetet a mustárból, olajból, citromléből és a fűszerekből, majd keverjük a feldarabolt hozzávalókhoz, és szedjük salátával bélelt tálba.
  • A húsvéti vegyes saláta ünnepiesebben néz ki retek- és tojáskarika díszítéssel.

 

 

Piaci árak


Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.

 

2011 - 16. hét

 

lengyel-osztrak

belfoldi

lilahagyma

sargarepa

 

Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.

értékelés