-
Kőműves
-
takarító
-
Asszisztens
-
Értékesítő
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Óvodapedagógus
-
karbantartó
-
Horgos Rakodó Teherautó-sofőr (CE)
2024. 11. 21
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Komissiózó / Rendelés ellenőr
2024. 11. 21
-
Teherautó sofőr (CE) Frigo disztribúció
2024. 11. 21
-
Tolóoszlopostargonca-vezető
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A töltelékhez: 8-10 tölteni való paprika, 50 dkg darálthús (sertés,- marhahús vegyesen) 15 dkg rizs, 1 tojás, 1 fej vöröshagyma apróra vágva, 2 gerezd zúzott fokhagyma, frissen őrölt bors, 1 kk majorannasó
A szószhoz: 2 kg friss paradicsom (télen 1,5 -2 liter paradicsomlé) egy csokor zellerzöld só, cukor
A rántáshoz: olaj, liszt
A töltött paprika elkészítése
Először a tölteléket van soron. A darált húst alaposan elkeverjük a tojással, ezután a többi hozzávalóval. Alaposan összedolgozzuk, majd egy fél órát állni hagyjuk. Elkészítjük a paradicsomszószt. A paradicsomot meghámozzuk, turmixgépbe tesszük és leturmixoljuk, vagy botmixerrel aprítjuk. A paradicsomlevet egy csokor zellerlevéllel, sóval, feltesszük főni. A paprikát megmossuk, kitisztítjuk. A húsos masszával megtöltjük, kb. háromnegyed részig, hogy legyen helye, ha a rizs megfő, és megduzzad. Belerakjuk a paradicsomos lébe és lassú tűzön 1-1,5 órán keresztül gyöngyözve főzzük. Ha puha a töltelék, akkor elkészítjük a rántást. A rántást felöntjük egy merőkanál paradicsomlével, és állandó keverés mellett, vékony sugárban hozzáöntjük a töltött paprikához. Ha kissé besűrűsödött, már tálalható is. Tejföllel is nagyon finom!
Piaci árak - 48. hét
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.
LETÖLTÉS |
LETÖLTÉS |