
Hozzávalók: 6 db tojás, 15 dkg margarin, 15 dkg cukor, 15 dkg mandula, 15 dkg étcsokoládé, 1 evőkanál zsemle morzsa, 1 kevés rum (54%-os), narancshéj, porcukor.
A karácsonyi csokis szeletek elkészítése
Elkészítési idő: 70 perc |
- Hozzáadjuk a darált mandulát, a rumban megáztatott zsemlemorzsát, a narancshéjat és a csokit (lehet olvasztva vagy apróra vágva).
- Külön választjuk a tojások sárgáját és fehérjét. A fehérjéből kemény habot verünk és a hűtőbe tesszük. A tojássárgákat símára keverjük a cukorral, aztán eldolgozzuk a vajjal.
- Összekeverjük az egészet, majd óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjét. A masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük és forró sütőbe téve tűpróbáig sütjük.
- Ha kihült, téglalapokra vágjuk, és a tetejét megszórjuk porcukorral.
- Ha a csokit megolvasztjuk, de darabokat is hagyunk benne, kellemes meglepetésben lesz része annak, aki vesz belőle.
Piaci árak - 50. hét
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.
Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.