Készül a húsvéti túrótorta
A húsvéti túrótorta hozzávalói: 1 db piskóta, 2 doboz ananászkonzerv, 25 dkg túró, 2 dl tejszín, 10 dkg margarin, 3 tasak habfixáló, 1 csésze meggybefőtt, 2 tasak vaníliás cukor, 1 csipet só.

A húsvéti túrótorta elkészítése

 

A gyümölcstorta elkészítését azzal kezdem, hogy mindkét doboz ananászbefőttet leszűröm. (Levéből citromlével, szódavízzel és jégkockákkal üdítőital készíthető a locsoló gyerekek számára.) Az egyik doboz gyümölcsöt turmixgépben összetöröm, a másik doboz lecsöpögtetett ananászkarikát papírral leszárítom.

A tejszínt kemény habbá verem. A túrót simára töröm, összekeverem a vaníliás cukorral, a sóval és a turmixolt ananásszal, végül hozzáadom az olvasztott, de már nem forró margarint.

Ezután hozzákeverem a habfixet, és beleforgatom a kemény tejszínhabot. A krémet rákenem a tortalapra, és a tetejét kirakom a félretett ananászkarikákkal. A meggyszemeket belenyomkodom, és a süteményt a hűtőszekrényben legalább fél napig hűtöm.

Kockákra vágva kínálom. Tálaláskor habszifonból nyomok rá tejszínhabot.

 

Piaci árak - 14. hét


Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.

 

belfoldi-14

kulfoldi-14

petrezselyemgyoker

kigyouborka

 

Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.

értékelés