
A mandulás-körte torta hozzávalói: Tortalap:125 g vaj, 3 tojássárga, 100 g porcukor, csipetnyi só, 2 kanál tej, 250 g liszt. Töltelék:3-4 körte, 2 tojás, 100 ml tejföl, 6 kanál cukor, vanília aroma, mazsola, mandula pelyhek.
A mandulás-körtés torta elkészítése
A tojást felverjük a cukorral, hozzáadjuk a vanília aromát, a tejfölt és addig keverjük míg egy homogén krémet kapunk.
A tortalaphoz krémesre keverjük a cukrot a tojássárgákkal. Hozzáadjuk a lisztet, a sót és végül a tejet. Ezt a tésztát egy kikent, kilisztezett tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőbe 5-6 percet sütjük. Kivesszük, rátesszük a vékony szeletekre vágott körtét, erre pedig a tejfölös szósz jön. Megszórjuk mazsolával és mandula pelyhekkel. Ujra sütőbe tesszük 20-25 percre.
Egy csésze kávéval vagy egy pohár konyakkal is tálalhatjuk.
Piaci árak - 8. hét
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.
Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.