-
Értékesítő
-
Kőműves
-
Asszisztens
-
takarító
-
karbantartó
-
Óvodapedagógus
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Horgos Rakodó Teherautó-sofőr (CE)
2024. 11. 21
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Személyi sofőr
2024. 11. 21
-
Kasszás diákmunka Szigetváron (WHC022602)
2024. 11. 21
-
Gyorséttermi Diákmunka A Burger King-Ben. - Győr
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.
Szedd magad gyümölcsösök 2008: Hol szedd magad?
2008. 32. hét
A belföldi termesztésű őszibarack ára a nagybanin:
Őszibarackos receptötlet Kaldeneker Györgytől:
Marcipánnal grillezett barackok
Hozzávalók négy személyre: 4 db
érett magvaváló őszibarack, 2 evőkanál marcipánmassza, 1 evőkanál mascarpone
sajt
A szószhoz: 1 pohár natúr joghurt, 1 evőkanál méz,
negyed diónyi friss gyömbér
Az őszibarackokat hámozzuk meg, majd felezzünk el és vágjuk ki a magházukat (készíthetjük konzerv barackból is). Tegyük a sajtkrémet és a lereszelt marcipánt egy kis tálba, majd keverjük jól össze. Ezzel töltsük meg a magok helyét. Tegyük a barackokat a grillsütő felső rácsára és pár perc alatt pirítsuk rá a krémet.
Egy tésztaszűrőt béleljünk ki papír kéztörlővel, majd öntsük bele a joghurtot. Várjunk legalább fél órát, míg a felesleges savó lecsepeg. Öntsük a sűrű joghurtkrémet egy kis tálkába, reszeljük bele a gyömbért, majd csorgassuk hozzá a mézet. Keverjük jól össze, és ezzel tálaljuk a megsült barackokat.
Csirkés-aloe verás gyümölcssaláta
Hozzávalók: 2 pohár nádcukros Aloe Vera kocka, 2 db csirkemell, 1 fej jégsaláta, 2 db őszibarack (lehet konzerv is), 1 db narancs, 8 szem koktélparadicsom, 1 csokor petrezselyem zöldje, pár levél friss bazsalikom, fél citrom leve, 3 evőkanál olívaolaj, kevéske őrölt feketebors, kakukkfű, 2 evőkanál margarin a csirke sütéséhez
A kicsontozott csirkemelleket szórjuk meg őrölt feketeborssal, sóval és kakukkfűvel. Csorgassunk rá egy evőkanálnyi olívaolajat és tegyük a hűtőbe pár órára, hogy a fűszerek jól átjárják a húst. Pár óra múlva hevítsünk fel a margarint serpenyőben, és süssük a csirkemellek mindkét oldalát pirosra. Tegyük előmelegített 160 fokos sütőbe 8-10 percre. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
Egy salátás tálba kockázzuk fel a barackokat, adjuk hozzá a meghámozott és ugyancsak felkockázott narancsot, a leszűrt Aloe Vera kockákat és a félbevágott koktélparadicsomokat. Tépkedjünk rá a petrezselyem zöldjét, a bazsalikom levelet, és őrölt rá feketeborsot. Csorgassuk meg olívaolajjal, citromlével, és óvatosan keverjük össze.
Egy nagy tányér közepére halmozzunk a felcsíkozott jégsalátából, tegyünk a tetejére a vékony csíkokra vágott hideg csirkemellből, majd az egészet borítsuk be az aloe verás gyümölcssalátával.
Ezt a salátát más idényjellegű gyümölccsel is
elkészíthetjük.
A belföldi termesztésű szilva ára a nagybanin:
Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.