Tavaszi vitaminpótlás gyümölcsökkel- Piaci árak

Tavaszi vitaminpótlás gyümölcsökkel- Piaci árak
Citromtorta: 125 g liszt, 65 g vaj, 50 g porcukor, 1 db tojássárga, 1 kávéskanál ecet, 20 g tejföl, 2 g sütőpor A krémhez: 200 g vaj, 200 g porcukor, 7 g zselatinpor, 100 ml citromlé, 1 db citrom héja 4 db tojás A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Az összes összetevőt egy tálba tesszük, simára gyúrjuk, és 20 percig hűtőben pihenni hagyjuk. Ezután a tésztát kinyújtjuk, és 3/4 magasságig kibélelünk vele egy kapcsos tortaformát, megszurkáljuk, majd sütőbe tesszük. Amint megsült, félretesszük hűlni. A krémhez az összes összetevőt egy tálba tesszük, és vízgőzön folyamatos kevergetés mellett 65 C-ra melegítjük. Ezt követően a lefőzött krémet szűrjük a tortakarikában lévő tészta aljra, és tegyük a kész pitét hűtőbe, vagy fagyasztóba. Ha kihűlt, szeleteljük, és citrommal díszítve tálaljuk.

Piaci árak: 2010. március 24.

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.

 

2010. 12. hét

 

 

piac 12. hét
lengyel piac 12. hét
banán árak 12. hét
citrom árak 12. hét

 

Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.

értékelés