Értékelve: 1x
(5 pont)

Képzelj el egy forró citromos pudinghegyet, - az angol félét - amin lávaként csorog le a citromos-cukros máz. Egy kis hideg tejszín és kész is a csoda.
Citromos piskotapuding River Cottage-ból
4-6 adaghoz
- 2 citrom leve és héja
- 25 g lágy barna cukor
- 100 g sótlan vaj
- 100 g kristálycukor
- 2 közepes tojás
- 100 g liszt, 1 tk sütőporral
Kenjünk ki vajjal egy 850 ml-es pudingformát. Keverjük ki a barna cukrot egy citrom levével majd öntsük a formába.
Elektromos habverővel keverjük levegősre a vajat a citromhéjat és a cukrot, melyhez egyenként adjuk hozzá a tojásokat és a lisztet. Végül jöhet a maradék citromlé is. Öntsük a pudingformába.
Most jön a pudingfőzés: vajazott sütőpapírral fedjük le a pudingformát, majd állítuk az egészet egy még nagyobb fazékba, melybe forrásban lévő vizet öntünk - a puding forma feléig, majd takarjuk le a fazekat. Gőzöljük 2 órát, ha kell pótoljuk az elpárolgó vizet.
Tálalás előtt vegyük le a fóliát és lazítsuk meg a puding szélét, majd borítsunk egy tányért a tetejére, majd azt rászorítva fordítsuk meg a formát és húzzuk le a a pudingról. Hideg tejszínnel kínáljuk.
Köszönjük a receptet Hugh Fearnley-Whittingstall
Még több citromos recept:
- Citromos csirke
- Citromos vonat-tekercs gyerekzsúrra
- Citromos-áfonyás kalács
- Citromos vajas keksz
- Zöldcitromos joghurtzselé
Citrom ára a piacon:
PIACI ÁRAK 2016. 44. hét (november 3.)
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.