
Hozzávalók: 2 tök, 2 tojás, 200-300 g sajt vagy túró, zsemlemorzsa, liszt, só, bors.
A sajtos-tökös szendvics elkészítése
- A tököket meghámozzuk, karikákra vágjuk és megsózzuk, majd állni hagyjuk a hidegben 1 órát.
- A tojást sóval, borssal és 2-3 evőkanál liszttel felverjük.
- A sajtot vastag szeletekre szeljük.
- A sütőtököket megtöröljük papír törlőkendővel.
- 2 szelet tökből szendvicset formálunk vastag sajtszelettel a közepén.
- Megforgatjuk lisztben, tojásban és zsemlemorzsában.
- Forró olajban mindkét oldalát pirulásig sütjük.
Felszolgálás
- Zöldségsalátával melegen vagy hidegen egyaránt tálalható.
Piaci árak
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.
2011 - 43. hét
Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.