-
karbantartó
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Értékesítő
-
takarító
-
Óvodapedagógus
-
Asszisztens
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Eladó - Webshop Eladó / Ügyfélszolgálatos
2024. 11. 20
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A sajtos-zöldséges burgonya elkészítése
- A burgonyát héjában főzzük egy csipet sóval 20 percen keresztül. Megpucoljuk a burgonyákat és vastagabb karikákra vágjuk.
- A tököt megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük (0,5 cm vastagságú karikákra vágjuk) és megsütjük egy kicsit forró olajban.
- A paprikát megmossuk, megtöröljük és vékony karikákra vágjuk, ugyanígy a paradicsomot is (miután leforráztuk és meghámoztuk a hajától), majd a Brie sajtot is felszeleteljük.
- Egy tespit kivajazunk majd belehelyezzük a burgonya karikákat, a paradicsomot, a paprikát, a tököt és a Brie sajt szeleteket majd meglocsoljuk olívaolajjal. Megfűszerezzük sóval és szárított bazsalikommal majd a sütőbe helyezzük körülbelül 10-15 percre, amíg megpirul egy kicsit.
- Kivesszük a tepsit és a tetejére öntjük a 2 felvert tojást amit egy csipet sóval, egy evőkanál tejföllel, friss apróra vágott kaporral és olajbogyókkal kevertünk össze.
- Sütőbe helyezzük körülbelül 5 percre azért, hogy egyenletesen megsüljön, majd bazsalikomlevéllel díszítjük.
Tanácsok:
- A karikákra vágott zöldségek közé lehet tenni vékony bacon szeleteket, ami egy különleges ízt ad az ételnek.
- A sajtot ízlés szerint lehet helyettesíteni, például mozzarellával.
- Só helyett lehet használni Delikát ételízesítőt.
Felszolgálás
Hagyjuk kihűlni egy kicsit majd megfelelő adagokra vágjuk. Tálalhatunk hidegen és melegen szezonális salátákkal vagy olajbogyókkal.
Piaci árak
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.
2011 - 38. hét
Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.
értékelés