
Hozzávalók: fél kg sárgadinnye húsa, fél citrom, 1 pohár cukorból készült szirup, két pohár víz, kevés aromás eszenc, kevés likőr, 2 pohár szódavíz.
A sárgadinnyés üdítőital elkészítése
Főzzünk híg szirupot a cukorból és vízből. A sárgadinnye húsát apró kockákra vágjuk, beletesszük a citromlét és a szirupot, majd 30 percig állni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a szódavizet. Tüllön átszűrjük, majd az eszenccel és likőrrel ízesítjük. Fogyasztása előtt hűtsük jól le.
Piaci árak
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.
2011 - 27. hét
Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.