-
Értékesítő
-
karbantartó
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
takarító
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Óvodapedagógus
-
Kőműves
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Takarító - Dunakeszi
2024. 11. 22
-
Intézeti titkár
2024. 11. 22
-
Junior épületgépész mérnök
2024. 11. 22
-
Könyvelő
2024. 11. 22
-
Takarító
2024. 11. 22
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A spanyol töltött paprika receptje
Hozzávalók: 2 kiskanál olivaolaj, 1 közepes fej hagyma megdarálva, 2 gerezd fokhagyma apróra vágva, 1 kiskanál darált édes pirospaprika, 1 kiskanál őrölt köménymag, 150 g hosszúszemű rizs, 250 g csirkahúsleves (leveskockából), 250 g darált borjúhús, 3 nagy paradicsom (270 g), melynek magvaitól megtisztítunk és megdarálunk, 55 g darált mazsola, 35 g pörkölt, aprított pisztácia, 2 evőkanál paradicsompüré, 2 evőkanál friss, apróra vágott oregánó (szárított is jó), 2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemlevél, 3 közepes piros csemegepaprika (600 g), 3 közepes sárga csemegepaprika (600 g), 1 kiskanál extra olivaolaj.
Elkészítés:
Egy vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, a fokhagymát és a fűszereket, és addig sütjük, amíg a hagyma megpuhul és üveges lesz. Hozzáadjuk a rizset és jól megkavarjuk. Hozzáöntjük a csirkehúslevest, lefedjük az edényt és 10 percig kis lángon főzzük. Félretesszük és 10 percig állni hagyjuk, amíg a rizs felissza az összes folyadékot. Lazítsuk fel a rizset egy villával, majd öntsük egy tálba.
Forró serpenyőben pároljuk meg a darált borjúhúst, amíg barnulni kezd. Keverjük hozzá a paradicsomot, a mazsolát, a pisztáciát, a paradicsompürét, a zöldfűszereket és a rizset. Vágjuk le a paprikák tetejét úgy, hogy a szár rajta maradjon. Tisztítsuk meg a magvaktól és az erektől. Töltsük meg a paprikákat a keverékkel, tegyük rá a paprikák felső, száras részét is. Rakjuk le őket egy olajozott tepsibe.
180 fokos sütőben 35 percig sütjük, vagy amíg megpuhul és megbarnul kissé. Amikor elkészült, kenjük meg őket olivaolajjal.
Piaci árak - 9. hét
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.
Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.