
A csokis-diós keksz hozzávalói: 250 g vaj, 200 g étcsokoládé, 5 tojás, 300 g cukor, 150 g liszt, 125 g dió, só. Elkészítési idő: 60 perc.
A csokis-diós keksz elkészítése
Olvasszuk meg egy edényben a csokoládét, a vajat és cukrot. Keverjük jól össze, majd hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, adjuk hozzá a tojásokat, majd a lisztet és a diót.
Keverjük össze, és az így kapott lágy tésztát öntsük egy sütőpapíros tepsibe, majd sózzuk meg, hogy kiemeljük a csoki ízét. Közepes lángon, 45 percig sütőben süssük.
Piaci árak - 12. hét
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.
Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.