-
Kőműves
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
karbantartó
-
Óvodapedagógus
-
Értékesítő
-
takarító
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Takarító - Dunakeszi
2024. 11. 22
-
Intézeti titkár
2024. 11. 22
-
Senior Business Analyst - Budapest, XIII. kerület
2024. 11. 23
-
Junior épületgépész mérnök
2024. 11. 22
-
Könyvelő
2024. 11. 22
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A sárgabarack (kajszi, kajszibarack) egy igazán sokoldalú és ízletes gyümölcs, melyet egész nyáron, szezonálisan fogyaszthatunk. Remek tápanyag és vitamin szempontjából is különböző kedvező hatásokkal bír.
Cukortartalma nem túl magas, rostokban viszont annál gazdagabb, ezért mindenki számára egészséges. Természetesen az allergiások kivételével. Hazánkban is könnyen és nagy mennyiségben megterem, értékes kincsként tekinthetünk rá, ugyanis nagyon sokoldalúan felhasználható.
A pálinka készítéstől kezdve az aszalt gyümölcsön át a lekvárig, különböző módokon lehet feldolgozni. Ami a legfontosabb, hogy nyersen is nagyon finom és érdemes belőle sokat fogyasztani.
A sárgabarack (kajszibarack) érési ideje és szezonja
Jó hír, hogy egész nyáron megterem Magyarországon is, a különböző fajták (rengeteg van belőle) más - más időpontokban, így gyakorlatilag folyamatosan el vagyunk látva eme egészséges gyümölccsel. Júniustól kezdve érik, egész júliusban és még augusztusban is. Mivel kedvelt és értékes gyümölcs, a kis és nagyobb termelők is külön szedd magad akciókat szoktak hirdetni.
Szedd magad sárgabarack (kajszi) akciók országosan
A hmag.hu a szedd magad sárgabarack akciókat összeszedte, több helyszínt is megadott nekünk, ahova bátran ellátogathatunk előzetes egyeztetés után és magunk szedhetünk annyi sárgabarackot, amennyit szeretnénk. A listából megtudhatjuk, hol szedhetünk gyümölcsöt magunk Budapesten és Pest megyében, Győr térségében, illetve további megyékben egyaránt.
Érdekesség még, hogy értéke a barack magja is, amit a szépségipar erőszeretettel használ, különböző kozmetikumok elkészítéséhez. Szokás belőle szappant, masszázsolajat gyártani, de még üzemanyag felhasználást is alkalmaznak.
Szerencse, hogy igen sok kajszi fajta terem meg hazánkban, így bőségesen ellát bennünket egész nyáron. Fogyasszuk készséggel, egészséggel és mértékkel!