-
Óvodapedagógus
-
Kőműves
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
karbantartó
-
takarító
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Értékesítő
-
Horgos Rakodó Teherautó-sofőr (CE)
2024. 11. 21
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Komissiózó / Rendelés ellenőr
2024. 11. 21
-
Teherautó sofőr (CE) Frigo disztribúció
2024. 11. 21
-
Tolóoszlopostargonca-vezető
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Hozzávalók:
50 dkg laskagomba
3 szál zöldhagyma
2 gerezd közepes fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
20 g vaj (vagy fűszervaj)
150 ml főzőtejszín
100 ml száraz fehérbor
3 szál petrezselyem
finomra őrölt tengeri só
színes bors keverék
Elkészítése:
A gombát nagyobb darabokra hasítjuk, a zöldhagymát megmossuk és karikázzuk, a fokhagymát pedig tisztítás után apróra vágjuk.
Az olívaolajat egy nagy átmérőjű serpenyőben felhevítjük, majd hozzáadjuk a vajat. Ezután következik a gomba, amelyet közepes lángon, állandó kevergetés mellett 5 percig sütünk. Az előkészített zöldhagymát és fokhagymát rászórjuk, majd további 5-10 percet pároljuk lassú tűzön.
A főzőtejszínből 125 ml-t és a fehérbort óvatosan hozzákeverjük, majd sóval és borssal ízesítjük. Miután a keverék újra felforrt, pár perc főzés után hozzákeverjük a maradék tejszínt.
A petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk és a gombára szórjuk. Egy percig még hagyhatjuk a tűzön, hogy az ízek jobban összeérjenek.
Önmagában vagy halételekhez is finom, de mi legfőképpen friss pirítósra halmozva ajánljuk!
Jó étvágyat!
Piaci árak - 11. hét 2015.
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.
LETÖLTÉS |
LETÖLTÉS |