-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
takarító
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Értékesítő
-
karbantartó
-
Asszisztens
-
Kőműves
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A vadkakaó (Pachira aquatica, majomkenyérfa-félék, Bombacaceae) fa természetes, mocsaras környezetében akár 15 méterre is megnőhet. Bonsai változatát pénzfának tartják, vagyis a tulajdonosának gazdagságot és szerencsét hoz.
Az ujjasan összetett levelek átellenesen állnak. Nagy, alul fehér, felül vörös sokporzós virágai krémfehér szirmúak. Toktermése ehető!
Hogyan fogyasszuk a vadkakaót?
Úgy , ahogy a mogyorót: pörkölve, nyersen. A pörkölt magvakat megdarálják, és kakaóként fogyasztják.
Öt összefonódott törzsű bonsai változatát nagyon régről szerencsehozónak tartják. Ezért a neve is "szerencsehozó vagy pénzhozó" fa. Öt levélkéje a feng shui szerint az öt őselemet szimbolizálja: fém, fa, víz, tűz, föld.
A vadkakaó gondozása
A meleget és a párát szereti. A lakás napos részén tartsuk, óvjuk a tűző naptól. Szereti az állandó, egyenletes meleget és a magas páratartalmat. A radiátortól mindenképp helyezzük távol, mert a száraz levegő könnyen elpusztítja.
A vadkakaó szaporítása
Házi szaporítása félfás dugvánnyal képződik. Ehhez kell egy félfás szár, egy tégelyben vagy üvegcsében gyökereztető hormon, világos, egyenletesen meleg és párás hely és némi türelem.