-
Asszisztens
-
Óvodapedagógus
-
Kőműves
-
Értékesítő
-
takarító
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
karbantartó
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Hogyan készül a pitypang koszorú? Aki font gyerekként ilyen koronát, nem felejti, de ha mégis, most felelevenítjük.
Szükségünk lesz egy csokor hosszú szárú pitypangra. A koszorút két szállal indítjuk, ezen tekerjünk körbe egy harmadik virágszálat a következő módon:
Folytassuk ezt mindaddig, amím elég hosszúságú nem lesz a fonat, hogy körbe érje a fejünket:
Ha sikerült összedolgoznunk a virágfonat két végét, a maradék virágszálakat vágjuk le és próbáljuk elrejteni a szabadon álló zöld szálakat befűzve azt a többi szár közé.
Elkészült az igazi kerti tündéreknek való pitypangkoszorú:
A képek forrása: https://snovej.com/archives/dandelion-wreath-and-appetizer
Mire jó a pitypang?
Az emberek régóta használják a pitypangot gyógyászati célokra, valamint élelmiszerként és táplálékkiegészítőként is.
A pitypang levelei gazdagok ásványi anyagokban, mint például a vas, a kalcium, a magnézium és a kálium. A levelek emellett nagy mennyiségű A-, C- és K-vitamint tartalmaznak, valamint antioxidánsokat, amelyek védelmet nyújtanak a sejtek számára az oxidatív stressztől.
A pitypang gyökere pedig segíthet az emésztési problémák, mint például a puffadás, a székrekedés és a gyomorégés kezelésében. A gyökérnek diuretikus hatása is van, ami azt jelenti, hogy segíthet eltávolítani a felesleges folyadékot a testből, és javíthatja a vesék egészségét.
Nem egy kiirtandó gizgaz- ezért hagyjuk meg a kertben ezt a növényt
Összességében a pitypang sok hasznos tulajdonsággal rendelkezik, és érdemes beilleszteni a táplálkozásunkba vagy használni gyógyászati célokra. Azonban mindig fontos, hogy konzultáljunk orvosunkkal vagy más szakemberrel, mielőtt bármilyen új étrendet vagy kiegészítőt bevezetünk a szervezetünkbe.