-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
karbantartó
-
Asszisztens
-
Értékesítő
-
takarító
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Óvodapedagógus
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Ahelyett, hogy drágán vennénk, otthon is egyszerűen készíthetünk gyújtóst! Hoztunk egy egyszerű ötletet!
A jó gyújtós, ha boltban vesszük, viszonylag drága. Otthon, házilag könnyen el lehet készíteni főleg ha van közelben fenyőtoboz és akad otthon egy-két maradék gyertya.
Gyújtós készítése tobozból házilag
A tobozgyújtóshoz az alábbi hozzávalókra van szükségünk:
- minél több toboz (lehetőleg száraz)
- néhány maradék gyertya (például az adventi koszorúról)
- víz a gyertyák feloldásához
A tobozokat - főleg ha nedvesek - akkor szárítsuk ki! Ezután a maradék gyertyát olvasszuk fel vízben. Mártsuk meg benne egyenként a tobozokat. Lehetőleg többször, mert akkor vastagabb lesz rajtuk a viaszréteg. Megvárjuk amíg megszáradnak, és már használhatjuk is őket a kandallóban, kályhában.
A tobozgyújtóst érdemes a vékonyabb fák tetejére helyezni. Az olvadt, égő viasz lefolyik az alsó hasábokra, amelynek hatására az egész könnyen begyullad.
Olcsó gyújtósok
A legegyszerűbb megoldás az újságpapír, amiből kis csöveket formázva, majd meggyújtva mozgatva könnyedén be tudjuk gyújtani a kandallót vagy a kályhát.
Készíthetünk elhasznált wc-papír gurigából is gyújtóst. A gurigákat félbevágjuk, majd kitömjük használt konyhai papírtörlővel, papírzsepivel, szalvétával. Összekötözzük, hogyan jobban egyben maradjon. Ezután belemártjuk őket a vízben felolvasztott viaszba. Hagyjuk megszáradni az egészet és már készen is vagyunk.
Ha nem akarunk pepecselni, akkor jó alternatíva bármilyen olajos mag például napraforgó héja. A kukorica csuta is remek választás lehet főleg ha meglocsoljuk kicsit olajjal. Utóbbinak az is előnye, hogy viszonylag könnyen lehet tárolni és nem kell hasogatni.